dinsdag 1 oktober 2013

27-9-2013

Vorige week schreef ik al over snelheid waarmee Rotterdam veranderd. Nieuwe gebouwen schieten als paddenstoelen uit de grond en hele blokken verdwijnen door sloop. Maar vanochtend was ik toch wel even heel verbaasd, Vlak achter de Erasmusbrug zag ik een flatgebouw dat er gisteren nog niet was. Het duurde niet lang voordat ik door had dat wat ik zag de achtersteven van een cruiseschip was dat bezig was om aan te leggen aan de Wilhelminapier. Nu ik mijn foto ervan zie, is het me wel duidelijk waarom ik het schip met een flat verwarde.
Vanmiddag heb ik het kolossale schip nog eens goed gezien tijdens een wandeling. Tijdens die wandeling ben ik ook bij de fruitterminal in de haven geweest. In een hal die in het verleden voor de opslag van goederen die van overzee kwamen werd gebruikt, vindt momenteel de fototentoonstelling ”Paerlen van de Swijnen” plaats. Foto's van diverse fotografen, gelieerd aan de Fotoacademie. Heel verschillende foto's die vaak op zich al op een kunstzinnige manier indrukwekkend waren, maar door de prestatie nog meer indruk op mij maakte. De tentoonstelling aan de Marconistraat is nog tot 20 oktober te zien, voor meer informatie erover kijk je op www.knorfotol.nl.
De Marconistraat en het Marconiplein worden in de volksmond vaak verbasterd tot een pastasoort. Vanavond heb ik pasta gegeten. Volkorenpasta, gemengd met in blokjes gesneden courgette, zalmsnippers en koksroom. Het was lekker.