donderdag 20 augustus 2015

20-8-2015

Donderdag, bijna alle lunchrestaurants in Zweden hebben dan als dagmenu erwtensoep met pannenkoeken. Träporten niet altijd, maar buiten de zomerperiode wel vaak. Toen het menu voor deze week werd bedacht, was het niet echt zomers, daardoor stond het voor vandaag op het menu. Toch is het vandaag niet geserveerd, dat kwam niet doordat het de hele dag zonnig was en de temperatuur ruim boven de 20 graden was, maar omdat het mislukt is. De kok had erwten uit twee partijen gebruikt en de ene waren helemaal tot pap gekookt, alleen de vliesjes waren over, terwijl de andere nog hard waren als pinda's. Dat deed mij trouwens realiseren dat de Engelse naam voor pinda, peanut letterlijk vertaald kan worden tot erwt-noot.
Het probleem met het menu dat hierdoor ontstond is opgelost door de pannenkoeken met ham, kaas en witte saus te mengen en in de oven te zetten, om er een pankaksgratäng van te maken. Het zag er lekker uit, maar ik heb het niet gegeten. Wat ik heb gegeten was het andere gerecht op het dagmenu, gräddstuvad pytt, gebakken blokjes aardappel, ui en vlees in roomsaus, wat dan geserveerd wordt met rode bietjes en een spiegelei.



Geen opmerkingen: