Donderdag,
bijna alle lunchrestaurants in Zweden hebben dan als dagmenu
erwtensoep met pannenkoeken. Träporten niet altijd, maar buiten de
zomerperiode wel vaak. Toen het menu voor deze week werd bedacht, was
het niet echt zomers, daardoor stond het voor vandaag op het menu.
Toch is het vandaag niet geserveerd, dat kwam niet doordat het de
hele dag zonnig was en de temperatuur ruim boven de 20 graden was,
maar omdat het mislukt is. De kok had erwten uit twee partijen
gebruikt en de ene waren helemaal tot pap gekookt, alleen de vliesjes
waren over, terwijl de andere nog hard waren als pinda's. Dat deed
mij trouwens realiseren dat de Engelse naam voor pinda, peanut
letterlijk vertaald kan worden tot erwt-noot.
Het probleem met
het menu dat hierdoor ontstond is opgelost door de pannenkoeken met
ham, kaas en witte saus te mengen en in de oven te zetten, om er een
pankaksgratäng van te maken. Het zag er lekker uit, maar ik heb het
niet gegeten. Wat ik heb gegeten was het andere gerecht op het
dagmenu, gräddstuvad pytt, gebakken blokjes aardappel, ui en vlees
in roomsaus, wat dan geserveerd wordt met rode bietjes en een
spiegelei.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten