woensdag 27 mei 2015

26-5-2015 t/m 27-5-2015

26-5-2015
De dochters van mijn zus, mijn nichten dus, hebben vandaag een belangrijke rol gehad in wat ik heb gedaan. Vanmorgen rond 8 uur ben ik met de auto van de oudste naar Ånge gereden. Zij was een weekje naar Londen geweest en kwam vanavond met de trein vanaf Arlanda weer terug. Nadat ik de auto op de parkeerplaats bij het station had gezet ben ik hardlopend terug naar de camping gegaan. Ik had bedacht dat ik er ergens tussen de 85 en 100 minuten over zou doen. Dat is nog net gelukt, want op 99 minuten zette ik mijn stopwatch stil.
Dat ik haar vanavond niet van het station af kon halen, kwam door haar zus. Die volgt een muziekopleiding op de volkshogeschool van Fränsta en vanavond had zij het eindconcert. Genoten van de muziek en trots op mijn nicht, want de twee nummers die zij als solist zong waren goed uitgekozen, haar stem kwam daar uitstekend tot zijn recht.

27-5-2015
Buiten het seizoen draaien mijn zus en zwager het restaurant met één werkneemster. Mijn zwager is dan de enige kok en omdat het restaurant 7 dagen per week open is, werkt hij dus alle dagen. In de zomer is er een extra kok. De afgelopen week is deze weer begonnen, daardoor had mijn zwager voor de eerste keer sinds de Kerstvakantie vandaag een vrije ochtend. De komende maanden is hij dat iedere woensdagochtend, die ochtenden zorg ik dat ik in het restaurant ben om zo nodig een handje te helpen. Vanmorgen was dat in eerste instantie niet nodig, maar toen rond half twaalf de eerste gasten voor de lunch kwamen wel, want het was best druk.

Geen opmerkingen: