zaterdag 16 mei 2015

15-5-2015 t/m 16-5-2015

15-5-2015
Nog even over gisteren. Omdat het een feestdag was, had men niet het regionale programma op de radio toen ik wakker werd, maar een landelijk programma dat normaal alleen in het weekend wordt uitgezonden. Het heet Sverige rese, reis door Zweden. Het begint met een cryptische omschrijving van een plaatsnaam en als die geraden is probeert men daar via een telefonische keten daar terecht te komen. Men spreekt iemand, die zorgt ervoor dat ze met iemand anders in contact komen die dichter bij het einddoel woont.
Gisterenmorgen was de cryptische omschrijving Niederländerna, dus Nederland. Ik moest direct denken aan het gehucht in de gemeente Åre waar ik begin vorige week was en over geschreven heb, Hålland, dat je uitspreekt als Holland. Ik had mee moeten doen, want ik had het nog goed ook. Men begon de reis in Växjo en de man die ze daar spraken had een kennis in Kungsbacka. Hoe het verder ging weet ik niet, want toen ging ik hardlopen. Toen ik terug was, was men in gesprek met iemand die een bekende in Hålland had. Die bekende van hem had men aan de lijn toen ik onder de douche vandaan kwam. Toch een hele prestatie, want het zou mij verbazen als er meer dan 100 mensen in Hålland wonen.

16-5-2015
Tijdens het hardlopen vanmorgen scheen de zon en ik bedacht me toen dat het tijd is om het terras weer te meubileren. Daarna kwam er weer bewolking, maar nadat ik terug was begon de zon weer te schijnen. Dus, nadat ik een foto had gemaakt van het nog bijna lege terras, ben ik begonnen om de stoelen en tafels schoon te maken en op zijn plaats te zetten. Nuttig werk, want er is vanmorgen direct gebruik van gemaakt. Later op de dag werd het weer wat frisser doordat er meer wind en bewolking maar de zomer lijkt er toch echt aan te komen.
Ik heb trouwens niet het hele terras opgebouwd, alleen het bovenste gedeelte, het onderste nog niet, want voordat ik daar de stoelen en tafels kan neerzetten, moet er eerst een bezem over en moet ik de plantjes die tussen de planken door groeien weghalen. Met een plantje heb ik daarbij een probleem, want midden op dat terras staat een verwilderd, bloeiend, viooltje.

Geen opmerkingen: