donderdag 23 oktober 2014

20-10-2014 t/m 22-10-2014

22-10-2014
Een unieke dag vandaag, het gebeurt namelijk maar zelden dat ik ziek op bed lig. Bij het opstaan voelde ik mij redelijk, ik had een afspraak bij de gemeente om een nieuw paspoort aan te vragen. Dat is hier vlak bij. Op de heenweg zag ik dat de storm van gisteren niet helemaal zonder schade voorbij is gewaaid. Op de hoek van het Boerengat en de Oostzeedijk was een boom omgewaaid. Hij was vlak naast een elektriciteitshuisje terechtgekomen, het huisje leek intact, een fiets die er tegen geparkeerd stond, zat nu om de boom gevouwen. De kruin van de boom was tegen een pand gekomen maar heeft zo te zien alleen voor wat gebroken ramen gezorgd.
Op de terugweg begon ik weer wat hoofdpijn te krijgen. Tijdens de koffie werd dat erger, eerst nog een tijdje op mijn bank gehangen maar ik voelde me zo slecht dat ik mijn bed maar in ben gedoken. De hele dag naar de radio geluisterd, soms een klein beetje geslapen. Aan het eind van de middag ben ik weer opgestaan. Ik had geen boodschappen gedaan, dus moest maar restjes eten, geen straf, als kind vond ik een restje broeder dat opgebakken werd altijd al nog lekkerder dan het in eerste instantie was. Na het eten nog wat TV gekeken, maar vroeg mijn bed weer ingedoken.

21-10-2014
In de loop van de middag heb ik nog wel een dipje gehad in de vorm van wat hoofdpijn, maar alles bij elkaar voelde ik me vandaag een stuk beter dan de afgelopen dagen. Dat was maar goed ook, want mijn zus en haar gezin kwamen vanavond bij mij eten. Ik had een bijzondere maaltijd bedacht met als hoofdgerecht broeder. Tenminste wat mijn moeder broeder noemde, feitelijk is een soort Jan in de zak. Volgens het kookboek van de Amsterdamse huishoudschool zijn beide ongeveer hetzelfde alleen wordt broeder in de oven gegaard, terwijl mijn moeder het in een linnen zak kookte. Het recept was verder ook wat aangepast, in plaats van bloem gebruikte ze boekweitmeel de rozijnen die in het recept staan liet ze achterwege. Bij het opruimen van het huis had ik de zak gevonden. Een goede reden om hem te gebruiken, het resultaat was net zo lekker als in mijn herinnering.

20-10-2014
Goed geslapen de afgelopen nacht. Toen ik wakker werd voelde ik me redelijk. Helaas werd het in de loop van de ochtend minder, ik kreeg weer hoofdpijn en voelde me zwakker worden. Luierend op de bank naar de radio geluisterd. Rond de middag ging het weer beter, maar in de loop van de middag kwam de hoofdpijn weer terug. Tot een uur voordat ik normaal met mijn diner begin, wist ik niet of ik dat vandaag wel zou doen, ik twijfelde eraan om mijn bed maar in te duiken. Maar het ging weer steeds beter, dus heb ik toch mijn geplande avondmaaltijd gemaakt. Een bijzondere, ik heb rodekool, aardappelblokjes, een goudrenet en wat spekreepjes gebakken tot een heel smakelijk eenpansgerecht. Ik heb gesmuld.


Geen opmerkingen: