zaterdag 4 oktober 2014

2-10-2014 t/m 3-10-2014

3-10-2014
Zojuist mijzelf op het journaal gezien. Omdat de Rotterdamse editie van de Zweedse krant Metro zijn 10-jarig jubileum viert organiseerde zij een optreden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de hal van het station. Het was lang geleden dat ik naar een klassiek concert ben geweest. Genoten van het concert en vooral van de bijzondere omgeving waarin het gegeven werd. Het resultaat van de verbouwing van CS, is in mijn ogen zeer geslaagd. Er is een hele goede mix gevonden tussen het behouden van details uit het oude station en het moderne.
Het concert was, natuurlijk, aanleiding voor een kort verslag in het journaal van TV-Rijnmond. Aan het eind van het item was ik, en profil, duidelijk in beeld.

2-10-2014
In april 1990 heb ik voor het eerst een marathon gelopen. Komend voorjaar is dat dus precies 25 jaar geleden. Ik heb daarom het plan opgevat om dit te vieren door opnieuw de 42,195 Km van en naar de Coolsingel te lopen. De inschrijving kan pas half oktober, dus zeker weten dat ik mee kan doen, kan ik nog niet, maar toch met de voorbereiding begonnen. Het schema dat ik gemaakt heb is simpel. De 175 minuten die ik normaal per week loop, ga ik de komende maanden langzaam tot het dubbele uitbreiden. Voor deze week staan 185 minuten op het programma. Vanmorgen daarmee begonnen.
Iets heel anders, ik dacht dat ze klaar waren met het uitbaggeren van de haven hier voor de deur. Toch is er ineens weer een schip modder van de bodem aan het halen. Ditmaal niet met een grijper zoals de afgelopen weken maar met een dreg.

Geen opmerkingen: