22-9-2014
Ik
schrijf dit wat eerder dan gebruikelijk, want ik ga vanavond wat
eerder slapen dan gebruikelijk. Om mijn broer en zijn vriendin op
tijd op Schiphol af te zetten gaat mijn wekker vannacht al om kwart
voor drie af. Als ik terug ben, zal ik waarschijnlijk mijn bed nog
wel even induiken, maar echt tijd om de verloren slaap in te halen
heb ik dan niet, want ik moet weer op tijd opstaan om mijn auto naar
de garage te brengen. Dat voor een grote beurt en APK, dus het wordt
morgen vooral financieel een spannende dag. Ter voorbereiding van het
garagebezoek heb ik de resterende inventaris die nog in mijn auto
stond grotendeels eruit gehaald. Het was nog een IKEA-tas vol met
potten en pannen.
21-9-2014
Morgenochtend
zou ik vroeg op moeten staan, mijn broer en zijn vriendin zouden naar
Rio vertrekken en moesten om 6 uur op Schiphol zijn. Door de staking
bij Air France gaat hun vlucht niet door. Mijn wekker hoef ik straks
dus niet te zetten. Maar er is ook een nadeel, want nu vertrekken ze
dinsdag en dan met een vliegtuig dat 2 uur eerder vertrekt. Dus moet
ik ze dan al rond 4 uur op Schiphol afzetten.
Vanavond
heb ik als pizzakoerier opgetreden, bij de beroemde afhaalchinees op
de Slaak heb ik maaltijden gehaald en die op de fiets naar mijn zus
gebracht waar we ze met z'n alle opgegeten hebben. Met 7 man leek mij
3 maaltijden wel wat weinig, dus heb ik er 4 gehaald. Maar de porties
zijn toch groter dan ik dacht, want zelfs met 3 hadden we nog over
gehad.
20-9-2014
Een
moeilijke dag vandaag, want op 20 september 1928 is mijn vader
geboren. Dit zou dus zijn 86ste verjaardag moeten zijn. Door zijn
overlijden afgelopen april is het vandaag dus helaas geen feest. Toch
in stijl zijn verjaardag herdacht. Hij had de afgelopen jaren de
gewoonte dat het op zijn verjaardag een zoete inval was. Koffie met
gebak en daarna een borrel. Rond het middaguur een eenvoudige lunch
van soep en sandwiches. Die soep maakte hij zelf, altijd tomaten- en
ossenstaartsoep. Vooral met die laatste was hij al dagenlang bezig.
Eerst bij de slager een staart bestellen, daar bouillon van trekken,
de botjes eruit halen en tenslotte maakte hij het af met een pakje
ossenstaartsoep van Honig. Zo'n pakje staat nog in de kast, maar dat
heb ik niet gebruikt. Wel heb ik traditiegetrouw ossenstaartsoep
gegeten, maar dit keer uit een zak van Unox die hij ook nog in zijn
voorraadkast had staan.
Vanavond
wat luxer gegeten, mijn broer was vanmiddag uit Manilla aangekomen.
Ter nagedachtenis aan mijn vader hebben we met z'n allen in het oude
raadhuis van Hillegersberg gegeten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten