vrijdag 8 april 2016

5-4-2016 t/m 7-4-2016

5-4-2016
Toen ik tweeënhalve week geleden thuis kwam, zag ik dat mijn uitzicht veranderd was. Als ik richting de stad keek zag ik naast de markthal een reuzenrad staan. Snel kwam ik erachter dat dit met 54 meter hoogte, het grootste mobiele reuzenrad van Europa was. Ik ben er niet in geweest, het uitzicht zal vast heel mooi zijn, maar het zal niet veel anders zijn dan dat vanaf mijn balkon. Vandaag hoorde ik het apparaat er nog maar een paar dagen staat, het vertrekt dan naar Amsterdam en vervolgens naar Antwerpen.

6-4-2016
Ik hoef niet meer naar Frankrijk, want sinds vandaag heeft mijn favoriete sportzaak een filiaal in Rotterdam. Drie weken geleden heb ik in Reims nog nieuwe hardloopschoenen gekocht en vandaag heb ik dat model in de nieuwe winkel van Decathlon gezien. Ze hebben al enkele winkels in Nederland, maar dit is de grootste. Het pand waar ze in zitten ligt tegenover het stadhuis en het pand waar vroeger Slavenburg Bank en later Credit Lyonais in zat. Twee jaar geleden hoorde ik al dat het tot winkelpand verbouwd zou worden, toen zou er een vestiging van Saturn komen. Maar Media Markt dat niet alleen een soortgelijke zaak is, maar ook eigenaar is van Saturn, heeft besloten om in Nederland met die keten te stoppen. Daarna heb ik er een tijd niets over gehoord, maar nu is er dus een Decathlon, ik ben er blij mee.

7-4-2016
Op wat eigenlijk de 55 jarige verjaardag van mijn jongste zus had moeten zijn ben ik nauwelijks buiten geweest. Vanmorgen even naar Albert Heijn gelopen, daarna vooral zitten lezen en puzzelen. Tussen 1 en 3 vanmiddag zou Eneco langskomen om de batterij in de meter van de stadsverwarming te vervangen. Mijn plan was om daarna nog even naar buiten te gaan, bijvoorbeeld om een foto te gaan maken van de het eerste cruiseschip dat dit seizoen aan de kaap lag. Die foto heb ik vanaf mijn balkon moeten maken, want de monteur kwam pas om 5 uur. Hij had een beetje tegenslag gehad vandaag. Ik vond het niet zo heel erg dat hij laat was, want er vielen vanmiddag af en toe flinke buien, dus door binnen te blijven heb ik daar geen last van gehad.

Geen opmerkingen: