woensdag 31 december 2014

28-12-2014 t/m 31-12-2014

31-12-2014
Mijn laatste stukje van 2014. Het is net het begin van de middag als ik dit zit te schrijven, dus nog niet zoveel gedaan vandaag. Ik zat pas rond 11 uur aan mijn ontbijt, niet dat ik uitgeslapen heb, maar vanmorgen eerst wezen hardlopen. Vandaag weer een nieuwe horde in mijn trainingsschema voor de marathon bereikt, mijn stopwatch stopte vandaag bij 140 minuten. Morgen ook rennen, maar dan slechts een klein stukje, van het Scheveningse strand de zee in en daarna snel weer terug.
Ik wordt een beetje kriegel van alle terugblikken op 2014, dus zal dat zelf niet doen. De foto die ik een paar weken geleden maakte van een schip dat op de Maas aan het keren was, vind ik wel toepasselijk om dit jaar af te sluiten. Ik hoop niet dat het een symbool van een keerpunt in de geschiedenis is.
Gelukkig en gezond 2015

30-12-2014
Het heeft een groot voordeel als ik tussen Kerst en Nieuwjaar in Nederland ben. Dan is namelijk de Top 2000 op de radio. Heel veel mooie nummers en doordat ze in volgorde worden afgespeeld, krijg je soms hele rare combinaties zodat een nummer uit de jaren 50 gevolgd wordt door een nummer van pas geleden. Mooi is het ook om de commentaren te horen welke herinneringen en andere emoties mensen bij nummers hebben. Ik merk weer eens dat ik van veel muziekjes hou, slechts zelden komt er, onderweg naar Hotel California, een nummer voorbij dat ik niet waardeer.
Er is een ander radiostation waar ik zelden naar luister en zeker niet tijdens de Kerstperiode, maar die hebben als reclame rond deze tijd van het jaar wel een hele bijzondere tram in Rotterdam rondrijden.

29-12-2014
Het heeft niet erg hard gevroren de afgelopen nacht, maar de sneeuw was nog niet helemaal weg. In eerste instantie had ik wat getwijfeld of ik vanmorgen zou gaan hardlopen. Mijn twijfel was meer vanwege de voorspelde buien dan de sneeuw, dus toen het bij het opstaan droog bleek te zijn ben ik toch gaan lopen. Het viel tegen, op de stoepen waren de sneeuwresten in ijs veranderd met een patroon zoals op een tijgerbrood. De weg was wel schoon en het was rustig, dus in eerste instantie daarop gaan lopen en vanaf de
Maasboulevard ben ik het fietspad gaan volgen. Dat ging over het algemeen goed, slechts een paar stukjes gehad waar ik over het ijs moest. Toen ik na anderhalf uur lopen weer hier in de straat kwam, merkte ik dat het aan het dooien was, want er was inmiddels al heel wat minder ijs dan toen ik vertrok. Aan het eind van de middag had ik nog een heel klein restje sneeuw op mijn balkon, vanavond is ook dat gedooid.

28-12-2014
Van het mooie zonnige winterweer genoten door een wandeling rond de Kralingse-plas te maken. In grote lijnen kwam dat erop neer dat ik dezelfde route liep als gisteren met hardlopen alleen iets meer de binnenbocht. Het verschil was aanzienlijk. Liep ik gisteren, vaak als eerste, door erg natte sneeuw, nu had het gevroren en was het keihard. Na mij zijn er gisteren blijkbaar nog flink wat mensen gaan wandelen of hardlopen, want als ik mijn voetstappen als door de maagdelijke sneeuw zou omschrijven, dan was het daarna een bordeel geworden. Na al die voetstappen was het resultaat de afgelopen nacht dus bevroren, hard als beton, maar totaal niet egaal. Dat liep dus niet eenvoudig, maar het mooie weer maakte veel goed.


Geen opmerkingen: