woensdag 24 december 2014

20-12-2014 t/m 23-12-2014

23-12-2014
Gisteren viel het mij vanuit mijn raam al op, toen ik vanmorgen naar Zuid liep zag ik opnieuw dat er een flinke golfslag op de Maas stond. Op mijn overtochten van en naar Zweden heb ik zelden zulke hoge golven gezien. Dus had ik het idee dat ik een beetje aan zee zat, dat werd nog eens versterkt doordat het weer zich niet aan de voorspelling hield en het een heerlijk zonnige middag werd.

22-12-2014
Vandaag mijn keuken verbouwd. Toen ik het huis aan het opruimen was kwam ik erachter dat de keuken twee geheime kastjes had. Om die kastjes te gebruiken moest ik de planken die ervoor zaten wegschuiven, dat was onhandig. Mijn zwager stelde voor om de planken maar weg te laten, dat was een optie, maar vond ik niet zo mooi. Ik heb toen besloten om er deurtjes van te maken. Daar was nog steeds niks van gekomen, maar vandaag ermee aan de slag gegaan. Ik moest wel terug naar de bouwmarkt, want de scharnieren die ik gekocht had bleken niet te passen. Met de nieuwe ging het wel, maar het was wel een heel gedoe om ze te monteren. Als de één een millimeter meer naar rechts en de ander hoger had gezeten dan was het perfect geweest. Maar ook nu ben ik met het resultaat toch niet ontevreden. Omdat ik toch met de boor bezig was heb ik direct de beugel voor mijn soeplepel e.d. opgehangen, dat werd echt hoog tijd, want die had ik al in oktober gekocht.

21-12-2014
Na een paar stormachtige dagen viel het vandaag in eerste instantie wel mee, maar vanavond is het toch weer flink gaan waaien. Een paar dagen geleden heeft de harde wind voor een kleine schade bij mij gezorgd. Blijkbaar deed een voorbijvliegende vogel zijn behoefte en werd het resultaat daarvan door de wind gegrepen en op mijn raam geblazen. Vervelend, maar eigenlijk ook wel goed, want ik heb al een tijdje het idee dat ik de ramen een keer moest lappen en door de vogelpoep die erop zat heb ik dat vandaag eindelijk gedaan. Hoog tijd, want over anderhalve week is het nationale vuurwerk bij de Erasmusbrug, dus vanwege het uitzicht daarop is het wel belangrijk dat mijn ramen dan niet te vuil zijn.

20-12-2014
Vanmiddag maar even naar de bibliotheek gegaan om te kijken hoe het met mijn aandelen stond. Normaliter doe ik dat eens per week, sinds kort doe op woensdag. Afgelopen woensdag was ik een beetje in mineur, in een week tijd was ik een kwart van de winst die ik dit jaar geboekt had kwijtgeraakt. Maar ik had op teletekst gezien dat het sindsdien erg goed gegaan was met de beurs, dus was ik wel heel benieuwd hoe dat op mijn portefeuille zou uitwerken. Dat bleek dusdanig te zijn dat ik, als ik het niet al was, een goede reden zou hebben om blij te worden. De laatste dagen van de afgelopen week heb ik meer verdiend dan ik in de voorgaande week verloren heb.


Geen opmerkingen: