zondag 14 december 2014

10-12-2014 t/m 13-12-2014

13-12-2014
Vanavond besloten om in ieder geval tot 4 januari in Nederland te blijven. Ik was namelijk in “Het halve maatje”, het huiskamercafé aan de Kleiweg om de verjaardag van mijn zwager te vieren. De laatste keer dat ik daar was, was 5 januari van dit jaar. Toen werd de jaarlijkse prestatieloop gehouden waar ik aan meegedaan heb. Een prestatieloop, dus meedoen is belangrijker dan winnen, maar ik ben toch best wel trots dat ik rond de 15e plaats over de meet kwam. De inschrijving voor de 2015 editie is al geopend, dus heb ik direct mijn startnummer opgehaald voor 4 januari aanstaande.

12-12-2014
Het lijkt erop dat het voor mijn aandelenportefeuille beter is dat ik op reis ben. Toen ik vorige keer thuis was, gingen de koersen flink omlaag waardoor wat tot dan toe een erg goed jaar was veranderde in een goed jaar. Toen ik in Frankrijk was gingen ze weer lekker omhoog en sinds ik weer in Nederland ben dalen ze. Enigszins onverwacht, want ik hoorde bij het ontwaken vanmorgen dat het CPB positieve cijfers bracht over de ontwikkeling van onze economie. De AEX ging desondanks vandaag met 2,5% omlaag, in de top vijf van de grootste dalers stonden 3 van de 10 bedrijven waarvan ik aandelen heb.

11-12-2014
Vanmorgen werd ik met twee onaangename verrassingen wakker. De eerste was dat het licht was, dat betekende dat ik gisteren vergeten was om mijn wekker aan te zetten, dus had ik mij verslapen. De andere was vervelender, ik lag op mijn zij toen ik wakker werd en voelde dat de pijn in mijn rug waar ik de afgelopen dagen last van heb niet weg was, het was zelfs wat erger want tot gisteren had ik er geen last van als ik in bed lag. Ik had er met name last van op het moment dat ik opstond, zowel 's ochtends uit bed, als in de loop van de dag als ik een tijdje op de bank had gezeten. Die bank heb ik vandaag niet gebruikt, ik heb vooral op een hoge harde stoel gezeten, het lijkt nut te hebben want de pijn begint nu wat af te nemen. Het grootste probleem is trouwens als ik sokken of schoenen aan wil trekken, zonder pijn lukt het mij nauwelijks om mijn handen bij mijn voeten te krijgen.

10-12-2014
Naast wat toetsen die het niet meer doen, heeft mijn laptop de laatste tijd het probleem dat hij erg traag is. Vanmiddag bedacht ik me dat ik hem maar eens moest defragmenteren, dat moet hem sneller maken, al is mijn ervaring dat het meestal niet of nauwelijks merkbaar is. Toen ik het programma voor de defragmentatie opgestart had zag ik dat automatisch defragmenteren ingeschakeld was, iedere week wordt die functie uitgevoerd. Dat kan wel eens de reden zijn dat hij wat traag is. Het automatisme heb ik uitgezet en vervolgens de functie handmatig opgestart. Hij is daar de hele avond al mee bezig.
Toen ik vanmiddag uit de bibliotheek kwam viel mij op dat de beschildering van het plafond van de markthal nu dat het buiten donker is er door de verlichting nog mooier uitziet dan bij daglicht.


Geen opmerkingen: