zaterdag 4 januari 2014

26-12-2013

Vandaag ten noorden van Manilla geweest. Eerst bij een kerk die na een vulkaanuitbarsting in 1991 geheel met lava is volgestroomd. Na de as opgeruimd te hebben, waren de restanten van de kerk die boven de lava uitstaken gerestaureerd. De kerk is daardoor een vijftal meter minder hoog dan hij oorspronkelijk was. De onderste helft en dus alle deuren liggen onder de lava, dus ga je de kerk nu binnen via wat ooit een raam was. Op de foto's staan een schilderij van hoe de kerk was en een plaatje van hoe hij er nu uitziet.
Vervolgens zijn we naar Clark geweest, de voormalige Amerikaanse militaire basis. Hier is men nu bezig met het opzetten van een openlucht museum. Veel geleerd over de geschiedenis van het land en zijn bewoners.

De dag afgesloten bij Far East Furniture, de meubelfabriek waar mijn broer werkt. Hij heeft ons een rondleiding gegeven door de fabriek en de toonzaal. Ik was verbaasd over de omvang van de fabriek, hij heeft ongeveer 300 werknemers. Met veel handwerk maken zij een keur aan meubels een woonaccessoires. Indrukwekkend mooie producten.


1 opmerking:

Lex Vermeulen zei

nou maar hopen dat je over 2 weken weer beter bent,
Lex