zaterdag 4 januari 2014

1-1-2014 tot 3-1-2014

3-1-2014
De vlucht ging voorspoedig, met mij ging het echter wat minder. Het eerste stuk begon goed, ik zat op mijn videoscherm naar de Amerikaanse versie van The Office te kijken, toen de maaltijd werd rondgebracht. Ik heb de video gepauzeerd en ben aan de maaltijd begonnen. Het hoofdgerecht bestond uit stukjes kipfilet, witte rijst, broccoli en baby-mais. Toen ik het bakje opende rook ik al dat de broccoli veel te gaar was en dus een smaak had die ik niet lekker vond. Ook de rijst was veel te lang gekookt, blijkbaar was het geen droogkokende rijst, waardoor erg waterig smaakte. Uiteindelijk heb ik alleen de kip opgegeten. De salade zag er redelijk uit en smaakte redelijk, totdat ik aan één van de plakjes gerookte kip begon die erop lagen. Ten eerste was die erg droog, maar erger vond ik de smaak, ik had het idee dat het smaakte alsof het beschimmeld was. Na de maaltijd bleek ook nog eens dat de landing ingezet was en ik niet meer verder naar de video kon kijken. Eenmaal geland in Taipei, voelde ik me beroerd. Nadat ik een toilet had opgezocht en over mijn nek was gegaan (er kwam trouwens nauwelijks wat uit), voelde ik me gelukkig weer een stuk beter. De tussenstop in Taipei was, net als op de heenreis, wat omslachtig. Je moest uitstappen, handbagage meenemen, een stuk lopen, in de rij staan voor de bagage- en persoonscontrole, wat administratieve handelingen ondergaan en wachten voordat je weer in het zelfde vliegtuig op dezelfde plaats kon gaan zitten. Tot dit punt heeft de KLM bij mij dus niet zo'n goede beurt gemaakt. Over de vlucht van Taipei naar Amsterdam ben ik verder wel tevreden, het enige probleem hierbij dat ik een keer wat haastig naar het toilet moest in verband met mijn darmen. De maaltijd heb ik overgeslage want ik sliep toen al half en verder heb ik ook het grootste deel van de vlucht geslapen, zij het in een wat ongemakkelijke houding.
Een bijzonderheid aan de reis was nog dat ik zowel in Manilla als in Taipei flesjes water in mijn handbagage had. Die kwamen zonder problemen door de scanner.

2-1-2014
Mijn hoop dat mijn overactieve darmen vandaag genezen waren bleek na het opstaan helaas tevergeefs. Buiten mijn ontlasting heb ik verder gelukkig geen problemen. Wel ben ik vandaag een keer illegaal naar toilet geweest. In een winkelcentrum zijn mijn nicht en ik naar toilet gelopen, onderweg ernaartoe liepen we langs een balie, maar niets wees mij erop dat je voor het toiletbezoek moest betalen. Toen ik vijf minuten later mijn vader begeleide naar het toilet, zat er een dame achter de balie die vertelde dat het 10 pesos (16 eurocent) koste. Ik had dat niet gepast en van 50 pesos had zij niet terug, dus mocht ook mijn vader gratis naar toilet.
Ik schrijf dit in het vliegtuig dat nu nog in Manilla staat maar over een klein half uur via Taipei naar Amsterdam vertrekt.

1-1-2014

Bijna was ik het nieuwe jaar op toilet begonnen. Net als op eerdere reizen naar de tropen blijkt ook nu mijn spijsvertering niet helemaal bestand tegen het lokale eten. Ik was er de afgelopen dagen al wat bang voor, als je hier van een buffet eet zijn zaken vaak vrij koud en ook als je à-la-carte eet is wat je opgediend krijgt vaak niet echt heet. Tijdens de bootreis gisteren had ik al wat pijn in mijn buik. Ik wou op de eilanden naar toilet voor een grote boodschap, maar op beide was daar geen papier, zodat ik dat maar heb uitgesteld totdat we terug in het hotel waren. Daar ging het even heel snel. Vanmorgen was het nog niet over, dus heb ik mijn Unox-muts maar weer ingepakt en afgezien van een nieuwjaarsduik. De rest van de dag wat rustig aan gedaan met eten. Toch lekker gegeten. Tijdens de sightseeing, die we met tricycles hebben gedaan, heb ik iets met groenten besteld. Het bleek het hart van een bananenboom te zijn, was een smakelijke lunch.  

Geen opmerkingen: