zaterdag 28 mei 2016

24-5-2016 t/m 27-5-2016

24-5-2016
Vanmorgen weer ineens nieuwe overburen. De “Harmony of the seas” lag aan de Wilhelminapier en zelfs op een afstand van meer dan een kilometer is dat een imposant drijvend flatgebouw. Het is het grootste cruiseschip ter wereld. Vorig jaar heb ik ook de grootste gezien toen die Rotterdam aandeed, maar dat was een zusterschip van dat van vandaag. Een oudere zuster en net een paar meter korter. Die van vandaag is niet alleen groter maar ook spiksplinternieuw, dit was pas de derde haven die hij aandeed. Ik heb de foto gemaakt op een moment dat de Erasmusbrug openstaat. Het lijkt erop of het schip erdoor gaat varen, maar dat is maar schijn, ik vermoed dat het niet eens zou passen. Het schip is zo groot dat het niet eens op de rivier kan keren. Toen het aan het begin van de avond vertrok voer het eerst achteruit en moest het een parkeersteek in de Waalhaven maken, voordat het vooruit richting Hoek van Holland kon varen.

25-5-2016
Vanmorgen niet zoveel gedaan, vanmiddag vooral het Internet afgezocht. Mijn broer heeft me gevraagd of ik in oktober te komen helpen bij de inrichting van zijn appartement in Italië. Mijn planning was om dan in Zweden te zijn om de verjaardagen van mijn zus en zwager te vieren. Vandaag heb ik verschillende scenario's bekeken. Waarschijnlijk blijf ik bij mijn oorspronkelijke plan, maar vlieg dan tussendoor van Zweden naar Italië en terug. Zowel bij Stockholm als Rome heb ik dan een andere luchthaven dan mijn broer en schoonzus, maar ik heb voldoende tijd voor de transfers. Ik laat het nog even bezinken, volgende week ga ik boeken.

26-5-2016
Vanmorgen kwam ik wat moeilijk op gang. Iets voor half negen opgestaan en ontbeten. Mijn bedoeling was om half tien de deur uit te gaan om een klein uurtje hard te gaan lopen. Het was tien uur voordat ik buiten was. Wel lekker gelopen, zoals ik de laatste tijd wel vaker heb, had ik weer het idee dat ik wat traag liep. Maar toen ik weer thuis kwam vertelde mijn stopwatch me dat ik gewoon mijn normale tempo heb gelopen. Een rondje om het Kralingse-bos, ongeveer 10 Km, in 54 minuten. Vanmiddag nog even verder wezen kijken voor mijn trip van Zweden naar Italië straks in oktober. Het enige dat een beetje tegenviel was het parkeren op Skavsta. Het is een veel kleinere luchthaven, dus ik dacht dat het goedkoper zou zijn dan op Arlanda, maar de prijzen blijken hetzelfde te zijn. 720 Kroon als ik vooraf boek en anders 800, dus zeg maar 80 of 90 euro. Een hoop geld, maar dan staat mijn auto wel veilig.

27-5-2016
Vandaag de trap op gelopen. In het kader van de viering van 75 jaar wederopbouw is er op het stationsplein met steigerpijpen een trap gebouwd naar het dak van het groothandelsgebouw. Hij is nog maar net een dag of 10 open, maar al heel populair, gisteren was de 100.000e bezoeker er al. Vandaag waren er ook flink wat bezoekers, waaronder ik dus. De trap omhooglopend valt al op dat het nieuwe station er van boven af heel anders uitziet dan van straatniveau. Bovenop kan je het hele groothandelsgebouw rondlopen over het dakterras. Een bijzonder gebouw en een heel mooi uitzicht, dus het was zeker de moeite waard om de klim te maken. Jammer was alleen dat het zicht vandaag niet optimaal was. De trap is er tot 12 juni, dus als het de komende 2 weken eens een hele heldere dag is ga ik misschien nog een keer terug.

Geen opmerkingen: