vrijdag 9 oktober 2015

5-10-2015 t/m 8-10-2015

5-10-2015
Vanmorgen boodschappen gedaan bij Bas v/d Heijden, die tegenwoordig Dirk heet. Ik moest onder andere groenten hebben en bloemkool was in de aanbieding. Dat gekocht, iets dat ik eigenlijk maar zelden doe, want als kind hield ik niet zo van bloemkool. Waarschijnlijk omdat het toen de gewoonte was om groenten heel erg gaar te koken. Bloemkool krijgt dan een smaakje dat ik, nog steeds, niet lekker vind. Als het nog een beetje knapperig is, kan ik het tegenwoordig wel waarderen. Vandaag had ik er iets erg lekkers van gemaakt. Ik had aardappels in blokjes gesneden, die gewokt tot ze bijna gaar waren, daarna de in kleine stukjes gesneden bloemkool en blokjes cervelaatworst toegevoegd en nog een minuut of 5 rustig laten bakken. Vervolgens met wat versgemalen peper bestrooid en ervan gesmuld.

6-10-2015
Ik ben bang dat ik afgelopen woensdag voor het laatst op mijn balkon heb gezeten. Gisteren was het grauw en een stuk koeler en de afgelopen nacht heeft het geregend. Vanmorgen leek het droog, de voorspelling was dat het vanaf de middag ging regenen, dus ben ik wat eerder gaan trainen dan ik in eerste instantie van plan was. Toen ik begon was er wat motregen, dat hield op terwijl ik aan het lopen was en het werd ook wat warmer. Niet zo handig want ik had mijn lange broek en trainingsjack aan, dus het was flink zweten. Achteraf had ik dus gewoon in korte broek en shirt kunnen gaan lopen en ik had ook later weg kunnen gaan, want de hele middag was het droog. Tegen zonsondergang trok het zelfs nog helemaal open, zodat de dag mooi eindigde. Vanavond is het trouwens wel weer gaan regenen.

7-10-2015
Vanmorgen vroeg opgestaan, omdat mijn broer en zijn vriendin bij me logeerde. Gisterenavond zijn ze uit Edinburgh aangekomen en vanmorgen vertrokken ze voor hun volgende citytrip, naar Istanboel. Om acht uur moesten ze de deur weer uit, nog even over gedacht om ze naar Schiphol te brengen, maar in de ochtendspits is de trein toch een stuk handiger.
Door het vroeg opstaan had ik een lange dag. Vanmorgen ben ik naar de bibliotheek geweest en heb op internet gsm's en abonnementen zitten zoeken en vergelijken. Voor het abonnement ben ik er nagenoeg uit, ik ga waarschijnlijk voor het aanbod van choozze.nu. Zij bieden een sim-only abonnement aan met 100 Mb, minuten en SMS'jes per maand Daarboven en in het buitenland betaal je wel, maar die tarieven zijn vergelijkbaar met die van andere providers. Dat ik er nog niet besteld heb komt doordat ik er nog niet helemaal uit ben welk toestel ik ga kiezen en vanwege het formaat SIM-kaart is het wel belangrijk dat ik dat eerst doe.

8-10-2015
Vandaag twee keer de Kralingse Plas rond geweest. Eerst rond het middaguur tijdens mijn hardlooptraining, dat ging snel, 37 minuten nadat ik vertrok was ik weer thuis. Na de lunch ben ik nog een keer een rondje Plas gaan doen, toen een flink stuk langzamer; wandelend. Een beetje omgelopen ook nog, want ik ben eerst hier langs Het Buizengat, de binnenhaven waaraan ik woon gelopen. Ooit een belangrijke specerijenhaven, maar nu in onbruik geraakt. Tot voor een paar jaar ging de brug in de Willem Ruyslaan nog regelmatig open voor de schuiten waar de vuilniswagens hun lading in gestort hadden. Tegenwoordig rijden de vuilniswagens zelf naar de verbranding en daardoor gaat de brug nog maar zelden open want er komen bijna geen schepen meer in het, doodlopende, stuk haven achter de brug. In dit stuk haven is men nu een proef gestart met een drijvend, groen, eiland met als doel de waterkwaliteit te verbeteren. Als de proef slaagt wil men dit in andere delen van de haven, op grotere schaal, ook gaan toepassen. Vanmiddag ben ik langs dat eiland gelopen en heb er een foto van gemaakt.

Geen opmerkingen: