maandag 13 april 2015

11-4-2015 t/m 12-4-2015

11-4-2015
Regen en harde wind, geen ideaal weer voor een marathon. Gelukkig was het vanmiddag dat het zulk weer was, voor morgen is de voorspelling een stuk beter. Helemaal duidelijk is het nog niet, dus nog steeds niet besloten wat ik aan zal doen.
Vandaag een lekker rustig dagje gehad, naar de bibliotheek geweest voor het internet en verder wat boodschappen gedaan. Dat laatste ging vanmiddag een beetje mis, want toen ik het winkelcentrum uitkwam was het gaan regenen. Onderweg ging het alleen maar harder regenen, dus als een verzopen kat kwam ik thuis.
Vanavond natuurlijk pasta gegeten. Laatst had ik ergens iets gelezen dat bietensap zo goed voor je is als je een grote inspanning ga doen. Nu vind ik bietjes, of kroten zoals we in Rotterdam zeggen, best lekker. Ik bedacht me dat wat voor het sap geldt voor de knollen zelf waarschijnlijk ook geldt. Dus heb ik die door mijn pasta gedaan, gecombineerd met een beetje pesto en wat parmezaan. Vast heel gezond en een goede maaltijd als voorbereiding voor de marathon. Hoe dan ook, het was best lekker.

12-4-2015
Trots mag ik op mezelf zijn, ik heb de marathon namelijk uitgelopen. Er stond 3 uur 58 op de klok toen ik onder de finish doorging, maar ik zat in de tweede startgolf, waarvan de het startschot iets meer dan 10 minuten later was dan de eerste. Dus heb ik 3 uur 48 gelopen, ongeveer wat ik verwacht had. Ik ging voortvarend van start, door de start in golven kon ik al snel grotendeels mijn eigen tempo bepalen. Dat was harder dan de laatste weken, ik had gerekend op vijfenhalve minuut per kilometer, maar de eerste 27 kilometer liep ik zelfs minder dan 5. Toen ik van de Erasmusbrug afliep ging het een beetje mis, ik begon last van mijn zij te krijgen. Dat werd de volgende paar honderd meter erger en bij het Churchilplein merkte ik dat ik te weinig zuurstof kreeg en ben ik even gaan wandelen. Ik was daar 600 meter van de finish, maar de weg ernaartoe was nog 15 kilometer, zonder moeite heb ik de verleiding weerstaan om een stuk af te snijden. Na nog geen minuut gewandeld te hebben, ging het weer. Vanaf daar ging mijn snelheid wat omlaag en moest ik af en toe een stukje wandelen. Ik was gebroken toen ik over de finish ging, maar wel trots.

Geen opmerkingen: