vrijdag 25 april 2014

23-4-2014 tot 25-4-2014

25-4-2014
De eerste dag op de camping ben ik begonnen waar ik vorig jaar gebleven was. Toen begonnen de blaadjes van de bomen te vallen, nu lag het hele terras ermee vol. Ik ben begonnen ze bij elkaar te harken, ik heb zo'n 12 kruiwagen vol opgeruimd.

24-4-2014
De tweede en laatste etappe van de reis van mijn zus en ik naar Zweden. Hadden we gisteren net iets minder dan 900 Km gereden, vandaag net iets meer. Ook vandaag zat het verkeer erg mee, oponthoud van betekenis hebben we niet gehad. Wat mag blijken uit het feit dat we de afstand in twaalfenhalf uur gereden hebben, ondanks dat we een flink stuk tweebaanswegen hadden. De lunch hebben we gegeten in Avesta, aan de voet van een reusachtig Dalarna-paard.

23-4-2014
Vandaag naar Zweden vertrokken. Iets over zevenen weggegaan, op een korte plaspauze na in een ruk naar Bremen gereden. Daar koffie gedronken en taart gegeten en bij de Marktkauf een flinke hoeveelheid alcoholica ingeslagen (dat is in Duitsland beduidend goedkoper dan bij de Zweedse Systembolaget). Even getwijfeld hoe we de Baltischezee over zouden steken. Uiteindelijk voor de snelste route gekozen, de veerponten Puttgarden-Rödby en Helsingor-Helsingborg. Ik was blij verrast toen ik betaalde, voor een combiticket voor beide veerdiensten betaald ik 115 eur en niet de 148 eur waar ik op rekende (op basis van de website van Scanlines). Niet alles was positief, blijkbaar was op de eerst veerdienst één van de schepen buiten gebruik, zodat hij niet om het half uur maar om de 40 minuten voer. Toen wij in de rij aansloten was hij net weg, dus moesten we ruim een half uur wachten. Een half uurtje nadat we in Zweden arriveerde gestopt, om te overnachten in hetzelfde hotel als drie jaar geleden.


Geen opmerkingen: