zondag 1 juli 2018

23-6-2018 t/m 30-6-2018


23-6-2018
Vanmorgen heb ik dezelfde route gelopen als twee weken geleden. Toen had ik het idee dat ik niet zo snel liep en dat bleek te kloppen want toen ik nu na 45 minuten aan mijn terugweg begon was ik bijna een kilometer verder dan toen. Vanmiddag ben ik naar het Bleugrass festival op het Pijnakerplein gegaan, maar toen ik daar aankwam stond er een flinke rij om naar binnen te gaan. Ik ben eerst maar even naar de ingang gelopen en zag daar dat ze maar mondjesmaat mensen binnen lieten dus in de rij staan zou lang wachten worden. Dus ben ik maar weer naar huis gegaan, waar ik vanavond, voor het eerst tijdens deze WK, een hele wedstrijd gezien heb. De euforie die ik in de eerste helft voelde werd helaas in de 95e minuut omgezet in een bittere teleurstelling.

24-6-2018
Vandaag nog een dagje aan het afkicken geweest van Pinkpop, ik ben naar Parkpop geweest. Mijn plan was om er op de fiets heen te gaan, maar toen ik mijn licht controleerde merkte ik dat het niet werkte, dus besloot ik toch maar om met de auto te gaan. Ik had een plek uitgekozen op een kilometer van het Zuiderpark om te parkeren en dat was een goede keuze, want ik heb niet hoeven zoeken en was in tien minuten op het festival. Ik kwam binnen op het moment dat het begon, bij de eerste optredens was het erg rustig, maar toen De Jeugd optrad was het toch lekker druk. Ik heb genoten van een hoop goede muziek.

25-6-2018
Vanmorgen maar een half uurtje hardgelopen in plaats van een uur. Daar had ik twee redenen voor. Ten eerste realiseerde ik me dat ik gisteren 11 uur achter elkaar op mijn benen gestaan heb en ten tweede omdat mijn rondje van een uur meestal door het bos gaat waarvan ik verwachte dat het daar nog afgezet was vanwege het CHIO dat daar tot gisteren werd gehouden. De vermoeidheid van mijn benen had ik geen last van, maar toen ik vanmiddag een wandeling door het bos maakte zag ik dat de tweede reden wel een goede was, er was nog een groot deel van het bos afgesloten.

26-6-2018
Wat een heerlijke dag vandaag. Volop zon en een lekker verkoelend briesje waardoor de temperatuur heel aangenaam bleef. Toen ik vanmiddag naar de bibliotheek wandelde heb ik daarom een flinke omweg gemaakt. Ik ben onder andere door het park bij de Euromast gelopen. Daar realiseerde ik me hoe mooi dat park eigenlijk is.

27-6-2018
Opnieuw een heerlijke dag en opnieuw heb ik een omweg gemaakt tijdens het boodschappen doen. Ditmaal de andere kant op, ik ben langs de rivier richting de Brienenoord gelopen en via de Esch weer terug en bij de Plus daar heb ik de pizza gekocht die ik voor vanavond op mijn menu had staan. Ik was een kwartiertje later thuis dan ik van plan was, de voetbalwedstrijd die ik wou zien was al aan de gang. Het was een leuke en spannende wedstrijd tussen Zweden en Mexico. Het werd helemaal leuk doordat in de andere wedstrijd Zuid Korea niet alleen tegen Duitsland speelde, maar ook als Duitsland, in die zin dat ze in de blessuretijd tot twee keer scoorden en daardoor de wedstrijd wonnen.

28-6-2018
Op deze zonnige dag heb niet alleen op mijn balkon gezeten maar ook wat technisch bezig geweest. Al een tijdje kan ik de temperatuur van mijn douchekraan niet meer veranderen, nu is de temperatuur op zich goed, maar zeker als het erg warm is, vind ik het ook wel eens lekker om de temperatuur wat lager te zetten. Ik was van plan de kraan te vervangen, wat best prijzig is, maar voordat ik naar de bouwmarkt ging heb ik nog even op internet gekeken of ik hem niet kon repareren. Op U-tube vond ik een filmpje hoe je de thermostaat eruit kon halen en schoonmaken. Nu was mijn kraan heel anders dan die op de film, maar het is toch gelukt hem eruit te schroeven. Ik wou hem afspoelen, maar dat ging niet want de hoofdkraan stond dicht. Dus heb ik hem alleen wat schoongeveegd en met schoonmaakazijn ingespoten. Daarna heb ik hem weer gemonteerd en het lijkt succesvol te zijn. Toch ben ik vanmiddag naar de bouwmarkt geweest, ik heb er wat haken gekocht waarmee ik het voeteneinde van mijn camperbed beter wil vastzetten.

29-6-2018
Vanmorgen heb ik de haken gemonteerd die ik gisteren voor het bed in mijn camper heb gekocht. Dat bed is eigenlijk het frame van een tafel waar ik, in plaats van een tafelblad, een lattenbodem op heb geschroefd. Met 1m80 is het wat kort, maar door de laatste twee latten op plankendragers te schroeven werd hij toch lang genoeg, alleen zakte ze steeds verder naar beneden waardoor het voeteneind van mijn bed nu een stuk lager was dan de rest. De nieuwe haken zitten in de tafelpoten en kunnen daardoor niet meer zakken. Een ander voordeel is dat het nu makkelijker is het voeteneind te verwijderen en dat is nodig om de leuning van de achterbank rechtop te zetten zodat ik daar mensen op mag vervoeren.

30-6-2018
Ik zag het een beetje zwart in, ik had vanmorgen het idee dat mijn training voor de marathon niet zou lukken door het mooie weer. Maar eigenlijk ging het best goed. Ik heb er geen last van gehad dat ik niks te drinken bij me had en de banaan die ik bij me had, heb ik pas na twee uur, toen ik nog een half uur te gaan had, opgegeten. Thuisgekomen voelde ik me moe, maar ik herstelde snel, wel kreeg ik in de loop van de middag wat last wat pijnlijke beenspieren, maar ik vermoed dat het morgen weer weg is.

Geen opmerkingen: