zaterdag 23 juni 2018

10-6-2018 t/m 22-6-2018


10-6-2018
Eigenlijk was ik van plan om vandaag verder te gaan met het opruimen van de spullen van mijn reis, maar daar had ik geen zin in. Vanmorgen lekker rustig zitten lezen en rond het middaguur boodschappen gaan doen en me verbaasd over hoe druk of het bij AH is op een zondagmiddag. Na de lunch ben ik gaan wandelen en dat heb ik de hele middag gedaan, onder andere ben ik de Maastunnel onderdoor gewandeld.

11-6-2018
Nog nooit met zoveel obstakels hardgelopen als vandaag. Het begon op de Sophiakade, ik had eergisteren al gezien dat die vanaf vandaag deels afgesloten was wegens werkzaamheden, dus heb ik daar een alternatieve route genomen. In het bos aangekomen was het pad bij het strandbad nog afgesloten omdat men nog aan het opruimen was na een festival het afgelopen weekend, nu was dat geen probleem, want mijn route gaat vlak voor dat pad linksaf richting de Boszoom. Mijn route volgt het fietspad langs de Boszoom tot aan de Kralingse Zoom. Daar ga ik dan het bos weer in, maar er stond een hek rond het voetpad en een bord dat het er voor voetgangers verboden was. Dat bord heb ik genegeerd en ben over het fietspad gelopen. Ze zijn daar blijkbaar een kabel of leiding aan het aanleggen, waardoor er een heel stuk was afgezet. Maar door via de andere kant van het hertenkamp als gebruikelijk, kwam ik weer op mijn route. Die ging langs de golfbaan waar ik een echt obstakel tegenkwam, er lag een omgevallen boom dwars over het pad, waar ik overheen moest klimmen. Vervolgens kwam ik bij de manege en daar was de boel al afgezet voor het CHIO dat over 10 dagen begint, dus ook daar moest ik een andere route nemen. Ondanks alle obstakels lukte het mij toch om binnen een uur weer thuis te zijn waar ik met mijn moestuintjes aan de gang ben gegaan.

12-6-2018
Vandaag was ik voor de vijfenvijftigste keer jarig. Ik heb mezelf op taart getrakteerd en ben vanavond met mijn zus en zwager wezen eten bij een Perzisch restaurant. Het was lekker, direct een afspraak gemaakt om er begin augustus nog een keer te gaan eten als er wat meer familie in het land is. Tijdens het etentje kwam ter sprake dat ze nog een kaartje over hadden voor Pinkpop, dus ga ik daar het komende weekend heen.

13-6-2018
Opnieuw feest vandaag, want mijn nicht kreeg vandaag te horen dat ze geslaagd is voor haar HAVO diploma en ook nog eens met een hele mooie cijferlijst. Vanavond even bij haar op bezoek geweest om het met een glaasje bubbels te vieren. Eerder vandaag heb ik een stukje hardgelopen en ben ik de stad in geweest om oordopjes te kopen. Het schijn nogal verstandig te zijn om die bij Pinkpop te gebruiken.

14-6-2018
Heel rustig naar Landgraaf gereden vandaag. Ik had mijn routeplanner op de kortste route gezet en die bleek zowel via België als Duitsland te gaan. Ik was als eerste van de groep op de camping, maar een kwartiertje later kwamen twee anderen die de tent bij zich hadden. Die tent is een grote legertent die we gebruiken voor de koelkasten, om te koken en om te schuilen voor de regen of dit keer voor de zon (je kan er lekker in de schaduw zitten). Het opzetten van de tent ging verrassend snel. Onderwijl druppelde de anderen binnen en samen met hen begon een gezellige avond, met veel bier een lekkere maaltijd met hemelse kip.

15-6-2018
Het was gisteren laat geworden, maar toen om half negen een andere groep hun muziekinstallatie aanzette en de rest van de camping wekte met het nummer “30 bier geleden”. Na rustig opgestart te zijn naar het festivalterrein gegaan. Een mooie dag met veel verschillende muziek. Genoten van Lil Kleine, Blf, Snow Patrol, The Offspring en vooral van de afsluiter, Pearl Jam.

16-6-2018
Pinkpop gooit mijn trainingsschema een beetje in de war. Ik had het plan om vandaag met de voorbereiding van een marathon te beginnen door 2 uur te gaan hardlopen. Niet echt een goede combinatie met het festival en het bier, dus heb ik het vanmorgen maar tot een half uurtje beperkt. Ook vandaag weer een hele hoop leuke bands gezien. Na Noel Gallagher's High Flying Birds, was ik tevreden, ze speelde een mooie mix van nieuwe nummers en nummers uit de tijd dat Oasis nog bestond. Daarna de Foo Fighters, dat was nog veel beter, een wervelende show. Grappig was het verhaal dat David Grohl vertelde over zijn eerste optreden op Pinkpop in 2008. Tijdens die show is hij op een camerakraan geklommen wat een iconisch beeld opleverde. Sindsdien heeft hij altijd gedacht dat de cameraman heel boos op hem was, want hij liep maar te schreeuwen. Hij wou de cameraman graag zijn excuses bieden, dus hebben ze die opgezocht en gevonden. Ze hebben een tijd zitten praten en het bleek dat hij helemaal niet boos was, maar schreeuwde om mensen op het juiste moment op de andere kant van de kraan te laten hangen om als contragewicht te dienen en om hem op het juiste moment weer los te laten tot David eraf sprong.

17-6-2018
De derde dag Pinkpop was weer een heerlijke dag met muziek. De dag van gisteren werd niet overtroffen, maar dat kon ook bijna niet. Verrassend was vandaag dat er bij Triggerfinger een gastoptreden was van Raymond van het Groenewoud die “Je veux l'amour” zong. Bruno Mars was vandaag de afsluiter, wel leuk, maar niet echt mijn muziek. We zijn niet helemaal tot het eind gebleven waardoor de terugreis naar de camping een stuk sneller ging als gisteren, rond middernacht waren we thuis, waar de thuisblijvers ons verwelkomde met worstjes en biefstuk op de barbecue.

18-6-2018
Pinkpop was een fantastisch festival. Ik heb veel bier gedronken, maar niet zoveel dat ik er de volgende ochtend last van had. Toch een kater vanmorgen, maar dat was door het nieuws dat er vannacht bij een andere camping waar ik was een auto op een groep mensen is ingereden met als gevolg een overledene en drie zwaar gewonden. Ik heb er niets van gemerkt. Toch jammer dat zo'n mooi feest zo kan eindigen. Aangeslagen hebben we de spullen opgeruimd en ingepakt en aan het eind van de ochtend ben ik vertrokken. In Duitsland wat boodschappen gedaan en toen verder naar huis. Ik had het plan om een stukje onder Eindhoven te gaan hardlopen. Toen ik nog werkte deed ik dat ook wel eens. Als ik in Maastricht was geweest zette ik mijn auto op de carpoolplaats bij de laatste afslag van de A2 voor Eindhoven, stak daar de weg naar Valkenswaard over en rende ik door het bos richting Achelse Kluis om daarna weer verder te rijden als het spitsuur achter de rug was. Ik heb nu toch maar niet gedaan, eerst met als reden dat ik verwachte dat ik net rond lunchtijd bij de carpoolplaats zou zijn. Maar door file heb ik al een heel stuk eerder geluncht, wat dat betreft had ik wel kunnen gaan lopen, maar door de file kwam ik nu zo laat bij het punt waar ik zou gaan lopen dat ik na het lopen midden in de spits naar huis zou rijden. Dus heb ik het hardlopen maar even tot morgen uitgesteld.

19-6-2018
Vanmorgen eindelijk de 2 uur gelopen die ik zaterdag op mijn programma had staan en toen voor 25 minuten had ingeruild en die ik gisteren een dagje uitgesteld heb. Het ging redelijk, naast wat vermoeidheid leidde het tot wat stijve spieren na afloop, maar ik heb er goede hoop op dat ik over anderhalve week nog een half uur langer kan rennen zoals ik op het programma heb staan. Vanmiddag even naar de bibliotheek geweest en naar het Kruidvat omdat ze daar een goede aanbieding hebben voor de tandpasta die ik gebruik, 2 plus 2 gratis. Alleen bij het filiaal op de Hoogstraat hadden ze de soort die ik wou hebben niet. Op de Meent hadden ze hem wel, maar slechts 3 tubes, precies hetzelfde aantal dat ze op de Goudse Singel hadden. Gelukkig zijn er nog diverse andere vestigingen in Rotterdam, dus ik ga de komende dagen nog een keer kijken.

20-6-2018
Het zou vandaag de mooiste dag van de week worden, maar het kwam maar heel langzaam op gang. Tot na mijn lunch was het bewolkt, maar daarna brak de zon alsnog door. Ik heb ervan geprofiteerd door een stuk te gaan wandelen, via de Willemsbrug ben ik naar zuid gelopen en na daar een stuk rondgelopen te hebben ben ik via de Erasmusbrug weer terug gekomen. Toen ik over die brug liep heb ik geen boe hoeven roepen wel kreeg ik daar een beetje een vervelend gevoel in mijn buik. Die buikpijn werd erger, desondanks heb ik gewoon alles gegeten en gedronken zoals gebruikelijk. De buikpijn bleef. Na het eten ben ik op de bank gaan liggen en heb ik naar de voetbalwedstrijd tussen Spanje en Iran bekeken. Geen erg mooie wedstrijd, maar ik was wel blij want in de loop van de tweede helft verdween mijn buikpijn.

21-6-2018
De temperatuur was vandaag ineens 10 graden lager dan gisteren. Er stond een harde koude wind, maar in mijn zomertenue hardlopen ging nog goed. Vandaag verder niet buiten geweest, want ik vond het goed weer om een wintersportvakantie uit te zoeken. Ik heb gekeken of ik in de voorjaarsvakantie met mijn nichten en neef naar het appartement in Oostenrijk kon waar ik de afgelopen twee keer was, alleen was dat dan niet beschikbaar. Verder kijkend kwam ik uit bij de Dutch Snow Week in Val Thorens tijdens de meivakantie, dus heb ik ze dat nu voorgesteld.

22-6-2018
Ook vandaag was het niet echt mooi weer, maar ik ben vanmiddag toch maar een stukje gaan wandelen. Ik de Plas rondgewandeld, dat ging nog net want rond de manege is een groot deel van het bos afgezet in verband met het CHIO. Maar de weg langs de Plas was nog wel open, alhoewel die ook in gebruik was, langs de hele weg stonden de paardentrucks geparkeerd. Grappig om te zien hoe de paardentrailers die je vroeger zag nu nagenoeg allemaal vervangen zijn door reusachtige vrachtwagens die niet alleen voor het vervoer van de paarden dienen, maar ook campers zijn.


Geen opmerkingen: