zondag 29 juli 2018

22-7-2018 t/m 28-7-2018


22-7-2018
Vanmiddag een fietstocht gemaakt. Ik ben langs de rechteroever van de IJssel naar Gouda gefietst en lang de linker weer terug. Verder heb ik vandaag op mijn balkon gezeten, mijn huis schoongemaakt en TV gekeken. De avondetappe was leuk vandaag, de combinatie van een ex-wielrenner (Thijs Zonneveld), een voetbalcoach (Frank de Boer) en een politiek journalist (Hans Vullings) gaf een mooi inkijkje hoe drie heel verschillende werelden toch heel veel overeenkomsten hebben.

23-7-2018
Een familiereĆ¼nie is leuk, alleen de aanleiding niet altijd. Ik ben vandaag naar Heerhugowaard geweest voor de uitvaart van mijn oom Jan, de oudste broer van mijn moeder. Een waardig afscheid, met mooie toespraken van zijn dochters, mijn nichten dus, zijn kleindochter en van een neef van mij. Na de plechtigheid zijn we met de familie naar de jongste broer van mijn moeder gegaan, het was gezellig.

24-7-2018
Vanmorgen had ik wat moeite met opstaan, maar iets na negenen had ik mijn ontbijt achter de kiezen en ben ik op mijn balkon gaan zitten. Rond die tijd ligt mijn balkon nog volledig in de schaduw, maar toch was het er al erg warm. Toen de zon er wel op scheen werd het alleen maar erger. Na de lunch heb ik er nog even een kop koffie gedronken, maar het was er eigenlijk al niet meer uit te houden. Toen ben ik gaan wandelen. Beneden viel het mee, er was wat wind die het wat minder onaangenaam maakte. Bij de Kralingse Plas aangekomen, zag ik onweerswolken hangen, vandaar besloot ik om niet rond de Plas te wandelen. In plaats daarvan ben ik langs de oever van de Plas, parallel aan de Plaslaan gelopen, een stuk waar ik eigenlijk maar zelden kom. Daarna weer terug naar huis gelopen en toen ik daar naar de Tour zat te kijken verdwenen de onweerswolken.

25-7-2018
Toen ik vertrok vanmorgen was het de bedoeling dat ik een half uurtje ging hardlopen, maar onderweg heb ik besloten om er een uur van te maken. De temperatuur was goed en de voorspellingen voor de komende dagen zijn dat het alleen maar warmer wordt.
Om tien uur vanmorgen is het hitteprotocol ingegaan. Een gevolg ervan is dat ik vanmiddag naar Alblasserdam ben gefietst. Gisteren las ik namelijk op teletekst dat de gemeente daar watertappunten in zou richten bij de paardenmarkt die er vandaag was, een goede reden om daar naar toe te gaan. Van de paarden heb ik niets gezien, behalve wat uitwerpselen. Wel heb ik een tijd staan kijken bij een wielercriterium. Toen ik aankwam was er net een herstart van een dameskoers. Die herstart was nodig omdat er een valpartij was geweest waar een ambulance voor nodig was. Toen de dames klaar stonden voor de start klonk er ineens het geluid van een leeglopende band. Blijkbaar door de hitte was hij lek geraakt. De betreffende renster had geen reservewiel, maar kreeg er een te leen van een concurrent waardoor ze alsnog kon starten. Door die gemoedelijkheid had ik het idee dat het een koers voor liefhebbers was, maar toen ze eenmaal aan de 28 ronden waren begonnen bleken er echte toppers mee te rijden zoals Anne van Breggen en Chantal Blaak.

26-7-2018
Als ik het goed begrepen heb, is het nog nooit zo warm in Rotterdam geweest als vandaag. Vanmorgen ging het nog net op mijn balkon, maar ondanks dat ik alleen zat te lezen was ik flink aan het zweten. Vanmiddag was het op mijn balkon niet meer uit te houden. Ik moest nog wat boodschappen doen en had gedacht er een wandeling aan vast te knopen, maar ik heb maar ik heb niet veel meer dan heen en weer naar de Lusthofstraat gelopen, want het was veel te warm. Binnen in mijn huis was het nog het meest aangenaam, slechts dertig graden, een mooie gelegenheid om Judas van Astrid Holleeder uit te lezen. Aan het begin van de avond ben ik weer op mijn balkon gaan zitten, maar daar werd ik al weer snel weggejaagd doordat het begon te regenen. Het was een flinke bui en toen de regen minder werd begon het te onweren, het zat erg dichtbij, want ik zag flitsen die vrijwel onmiddellijk door een klap gevolgd werden. Tijdens de bui viel mij op dat de klep van de Erasmusbrug open bleef staan. Toen ik er met de verrekijker naar keek, zag ik dat er vijf trams voor de brug stonden te wachten. Toen ik later nog een keer keek stonden er nog maar twee, de brug stond nog steeds open, dus ze moesten achteruit weer van de brug afgereden zijn. Later zag ik de laatste twee trams achteruit rijden en ook de auto’s die stonden te wachten moesten keren en weer terug.

27-7-2018
Opnieuw een tropische dag, net als gisteren kwam de temperatuur ruim boven de dertig graden. Toch was het iets minder onaangenaam, want er stond een beetje wind. Vanavond is het nog niet veel afgekoeld, ik heb aan beide kanten van mijn huis de balkondeur open staan, dus het tocht een beetje door, maar nu om 11 uur is het in mijn huiskamer nog steeds 30 graden. Iets heel anders is dat er vanavond een bloedrode maan te zien zou moeten zijn door een totale maansverduistering. Maar die verduistering is hier niet alleen door de schaduw van de aarde, maar ook door een wolkendek. Gelukkig had ik gisteren al een foto gemaakt van een rode maan. Dat rood van gisteren bleek alleen niets met het rood van vanavond te maken te hebben, maar een gevolg te zijn van stof in de atmosfeer.

28-7-2018
Ik heb een beetje pijn in mijn benen, dat is ook niet zo verwonderlijk. Vanmorgen mijn laatste lange training voor de marathon gedaan. Het plan was om drieƫnhalf uur te lopen, het is iets minder geworden omdat de route die ik liep eindigt bij een stoplicht op een drukke kruising bij Hendrik Ido Ambacht en daar was ik na 1 uur en 42 minuten. Nog even van plan geweest om aan het eind nog een extra stukje over de Maasboulevard te lopen, maar toen ik daar kwam was ik dusdanig moe dat ik maar direct naar huis ben gegaan. Tijdens het lopen was het droog en toen ik thuis kwam heb ik koffie gezet en ben op mijn balkon gaan zitten. Dat laatste duurde niet lang, want nog voor ik aan mijn koffie begonnen was ben ik hals over kop naar binnen gevlucht in verband met een stortbui. De pijn in mijn benen viel mee, dus ben ik vanmiddag toch naar het zomercarnaval gegaan. Ik wist niet waar ze zouden zijn, dus ben ik eerst naar het einde van optocht gegaan en heb vanaf daar de route gevolgd totdat ik de stoet tegenkwam. Dat was op de Kruiskade, vlak voor de kruising met de Lijnbaan. Een mooie plek om de optocht te zien en er van te genieten. Wel was er een nadeel, er was geen horeca, dus ik had best dorst toen om half zeven de laatste groep langs was geweest.

Geen opmerkingen: