zondag 16 oktober 2016

13-10-2016 t/m 15-10-2016

13-10-2016
Zoals ik gisteren al schreef, zijn mijn logees vandaag aangekomen. Een uurtje nadat ik op teletekst had gezien dat ze geland waren stonden mijn broer en schoonzus voor de deur. Het is gezellig, voor vanavond had ik een typisch Nederlandse maaltijd gekookt; snijboontjes met braadworst en aardappels. Het was lang geleden dat ik snijbonen gegeten had, het zou zelfs wel eens kunnen dat ik ze nooit eerder zelf gekookt heb. Het was lekker. Aan het begin van de avond ook nog een bijzonder meteorologisch fenomeen gezien vanuit mijn raam op het zuidwesten zag ik laagstaande zon en een tiental graden links leek het alsof ik op een wolk een stukje regenboog zag. Een regenboog was het in ieder geval niet, want die staat recht tegenover de zon, maar blijkbaar wel een of ander prisma.

14-10-2016
Ik was niet de enige die gisteren heb bijzondere weerverschijnsel aan de hemel gezien. Bij het weerbericht van RTV Rijnmond had de weerman, Ed Aldus, er een foto van. Hij noemde het een bijzon, het wordt veroorzaakt door de zon die reflecteert op ijskristallen in hoge bewolking. Vandaag een ander verschijnsel, net zo onvoorspelbaar als het weer, een update van windows. Vanmiddag deed ik mijn PC open en bleek hij bezig met een update van Windows 10. Blijkbaar een hele grote, want hij was erg lang bezig voordat hij ermee klaar was.

15-10-2016
Vanavond was er opnieuw een bijzon te zien. In stijl met dit meteorologische verschijnsel hebben we vanavond bij “De Hemel op Aarde” aan de Oostzeedijk gegeten. Een beetje tapas-achtig restaurant, met bijzonder smakelijke hapjes. Wat trouwens ook bijzonder smakelijk was, was de IPA van Joopen die ze tapte.

Geen opmerkingen: