zaterdag 6 augustus 2016

30-7-2016 t/m 5-8-2016

30-7-2016
Het was carnaval vandaag, niet dat het over 7 weken Pasen is, maar hier in Rotterdam wordt het in de zomer gehouden. Het idee is dat het dan lekker weer is, zoals in de Cariben. Zulk weer was het vandaag niet, maar het was in ieder geval een stuk beter dan vorig jaar. Toen moest de parade worden afgelast vanwege een storm. Vandaag was het grijs, een paar keer voelde ik een paar druppels, aan het eind van de middag leek het even echt te gaan regenen, maar na korte tijd hield dat weer op. De zon was er dan wel niet, maar voor de zomerse sfeer bleek die niet echt nodig te zijn. De ruim 30 groepen die aan de parade meededen zorgde daar met hun uitbundig versierde praalwagen en kleding en vooral met hun muziek, zang en dans voor. Ik heb genoten.

31-7-2016
Vandaag nog maar een keer een foto van het zomercarnaval, want wat weer betreft was het een veel betere dag ervoor. Wel was er wat wind en was de temperatuur niet tropisch, maar de zon brak regelmatig door de wolken. Vanmorgen toen ik anderhalf uur gelopen heb, deed hij dat nog niet, maar vanmiddag toen ik naar Alexandrium gefietst ben wel. Tussendoor heb ik de was gedaan eerst een witte en daarna een bonte. Mijn wasmand met bonte was is nog niet helemaal leeg, dus ben ik van plan om volgende week voordat ik richting Polen vertrek, nog een laatste was te doen. Vorige week heb ik mijn wasmachine schoongemaakt door leeg een kookwas te draaien met soda in plaats van wasmiddel. Hij stinkt niet meer, maar het heeft niet alleen positieve gevolgen, want hij lekt nu een stuk meer. Het is niet problematisch, het is op de badkamervloer, dus mijn benedenburen zullen er geen last van hebben en met twee keer de dweil uitwringen is het droog. Maar toch blijf ik er rekening mee houden dat ik binnenkort een nieuwe wasmachine moet aanschaffen.

1-8-2016
Vanmorgen ging mijn wekker een uurtje vroeger af dan gebruikelijk. Er kwam iemand voor de asbestinventarisatie. Hij zou tussen 8 en 12 komen, dus het was niet handig als ik om 8 uur nog in bed zou liggen. Hij kwam uiteindelijk om half 10 en was vrij snel weer klaar. Het blijkt dat de oorspronkelijke vensterbank die op steen lijkt, asbest bevat. Op zich geen probleem, je moet er alleen niet in gaan hakken of er een stuk vanaf slaan. Die vensterbanken zitten er nog, alleen heeft een eerdere bewoner van deze flat er andere, bredere overheen gelegd en met kit bevestigd. De man die het kwam inventariseren heeft foto's gemaakt. Hij moet ook nog alle andere appartementen af en dan zal ik waarschijnlijk op de vergadering van de VVE begin volgend jaar horen welke gevolgen dit heeft voor de renovatie. Vanmiddag heb ik mijn auto opgehaald, het saldo van mijn bankrekening is nu een stuk lager, maar ik kan weer even vooruit.

2-8-2016
Een grijze dag vandaag. Toen ik het eerst buiten kwam, om een stuk te gaan hardlopen, was het vochtig buiten maar echt regen kon je het niet noemen. Aan het eind van de ochtend toen ik mijn nieuwe rijbewijs op ging halen, was dat veranderd in motregen maar wel motregen waar je flink nat van wordt. Gelukkig hoefde ik niet zo ver, want ik moest naar het oude deelraadskantoor op de Oostzeedijk. Het zal waarschijnlijk de laatste keer zijn dat ik voor daar voor dit soort zaken was, want per 1 september gaat het dicht. Mijn nieuwe rijbewijs glimt mooi, wel een verrassing erbij. Ik wist dat er geen C meer op zou staan, daar had ik zelf om gevraagd, maar ik blijk nu ineens wel een rijbewijs T te hebben. Ik mag dus een tractor besturen, ik denk niet dat ik er veel gebruik van zal gaan maken.

3-8-2016
Ook vanmorgen was het grijs en regende het, maar in de loop van de ochtend werd het droog. Dat bleef het de rest van de dag en vlak voordat hij onderging, heb ik de zon nog even gezien. Vanmorgen boodschappen wezen doen. Ik heb niet de gewoonte om een boodschappenlijstje te maken, maar vandaag had dat toch wel handig geweest, want toen ik naar huis wandelde realiseerde ik me dat ik geen bananen gekocht heb. Morgen ga ik een lang stuk hardlopen en dan wil ik een banaan meenemen. Ik ben niet terug geweest, morgenochtend moet ik voor het hardlopen dus eerst nog even boodschappen doen. Verder vandaag een knoop aan mijn broek gezet. Niet dat de knoop eraf was, maar de gulp ging steeds open. Door naast de bestaande knoop in de bank er nog zo één te timmeren heb ik dat opgelost.

4-8-2016
Mijn generale repetitie voor de marathon vandaag. Het is nog 11 dagen, maar dit was de laatste keer dat ik een hele lange afstand liep. Om half 10 vanmorgen ben ik vertrokken en om 1 uur vanmiddag was ik weer terug. Mijn start was misschien nog iets te snel na mijn ontbijt, want ik had in het begin wat last van mijn maag. Na een uurtje lopen verdween dat ongemak en heb ik best lekker gelopen. Het weer was redelijk, veel wind en een paar hele korte regenbuien. Toen ik thuis kwam, voelde ik me uitstekend, natuurlijk wel een beetje moe, maar als het nodig was had ik zonder problemen nog een stuk kunnen lopen. Dat gevoel hield de rest van de dag aan. Verder vandaag niet veel gedaan, alleen de tondeuse op mijn hoofd gezet. Twee maanden geleden was het een vergissing dat ik er geen kam op had gezet en ik al mijn haar op een millimeter na van mijn hoofd afhaalde. Nu heb ik het bewust gedaan, zodat ik de tondeuse niet mee hoef te nemen op reis.

5-8-2016
Overmorgen ga ik vertrekken, vandaag wat voorbereidingen gedaan. Onder andere heb ik mijn huis schoongemaakt en ik heb bedden opgemaakt omdat mijn broer en zijn vriendin komen logeren als ik in Zweden ben. Verder heb ik over vandaag niet zoveel te melden, alleen kan ik dat schoonmaken nog even mooi gebruiken als bruggetje naar de foto van vandaag. Een vuilniswagen, afgelopen zaterdag tijdens het carnaval waren die op strategische plaatsen neergezet om aanslagen zoals die in Nice te voorkomen. Deze stond op het Hofplein. Op de wagens van de Roteb, de Rotterdamse reinigingsdienst, staan al jaren dichtregels. Daardoor weet ik dat ik meestal dezelfde vuilniswagen zie. Dit is een andere en ik vond dit wel een mooie regel.

Geen opmerkingen: