zondag 15 september 2019

8-9-2019 t/m 14-9-2019


8-9-2019
De laatste dag van de wereldhavendagen heb ik geen schip bezocht, ik had geen zin om lang in de rij te staan. In plaats daarvan heb ik over de kades gelopen, daar was ook meer dan genoeg te beleven.

9-9-2019
Of ik heb gisteren niet goed opgelet bij het weerbericht of ze zaten er helemaal naast, want het was vandaag een onverwacht mooie dag. Langs de haven lopen heb ik de afgelopen dagen voldoende gedaan, dus heb ik vanmiddag langs ander water gewandeld, de Kralingse Plas.

10-9-2019
Een lekker zonnige dag met weinig wind. Vanmiddag een fietstochtje gemaakt, die onderbroken bij een winkelcentrum. Daar ben ik bij de Zeeman geweest en heb ik lakens voor mijn nieuwe logeerbed gekocht.

11-9-2019
Vandaag was het precies 18 jaar geleden dat een gekaapt vliegtuig het Pentagon in Washington invloog.

12-9-2019
Vanmiddag een stukje wezen fietsen. Voor ik vertrok had ik mijn achterband hard opgepompt. Toen richting Schiedam vertrokken. Bij de Maastunnel een tijdje stilgestaan om te kijken. Er was een te hoge vrachtwagen, dus alle stoplichten stonden op rood en de slagboom was naar beneden. Het duurde een tijdje voordat ze de te hoge vrachtwagen hadden laten keren, toen stond er inmiddels een flinke file. Toen verder gefietst en toen ik bij de Gustoweg was merkte ik dat mijn achterband wat minder hard was geworden. In plaats van verder te fietsen ben ik toen maar omgedraaid en weer richting huis gereden. Mijn angst dat een stuk zou moeten lopen met een lekke band, bleek onterecht.

13-9-2019
Vanmorgen een beetje schoongemaakt. Vanmiddag ben ik naar de Afrikanenwijk geweest, daar vind een streetart festival plaats. Op diverse blinde muren in die wijk worden schilderingen aangebracht, men is er nog hard mee bezig, maar het is al best mooi. Zondag moet het af zijn, dan zijn er in het kader van het festival ook allerlei activiteiten in het park. Ik denk dat ik er dan nog een keertje heen ga.

14-9-2019
Een heerlijke zomerdag vandaag. Lekker in het zonnetje hardgelopen vanmorgen, daarna op mijn balkon gezeten. Vanmiddag via een omweg naar de bibliotheek gewandeld. Die omweg ging via de Boompjes, ik had gezien dat die vandaag afgesloten was wegens de bouw van een kraan. Er komt daar een nieuwe woontoren en met groot materieel waren ze daar aan het werk vandaag. Het was een spectaculair gezicht. Ook leuk om te zien was om te zien hoeveel mensen pas aan de voet van Willemsbrug er achter kwamen dat de weg afgesloten was.

Geen opmerkingen: