zondag 16 september 2018

9-9-2018 t/m 15-9-2018


9-9-2018
De laatste dag van de Wereld Haven Dagen weer een hoop leuke dingen gezien. Toen ik weer thuis was heb ik naar de Vuelta gekeken. Ook dat was leuk, De laatste klim in de etappe van vandaag begon bij de grot met kapel in de Picos d’Europa waar ik een maand of vier geleden ben geweest, leuk. Ook leuk was vanavond, mijn Zweedse nichten en neef zijn een lang weekend in Nederland, ik heb Chinees gehaald op de Slaak en dat hebben we bij mijn zus opgegeten. Het was lekker en gezellig.

10-9-2018
Ik ben mijn tas kwijt. Jaren geleden heb ik twee opvouwbare tasjes gekocht, een blauwe en een rode. Ik had ze altijd bij me als ik boodschappen ging doen, reuze handig. De rode gebruikte ik het meeste, die werd dan ook al een beetje gammel. Gisterenmiddag heb ik hem opgevouwen en in mijn broekzak gedaan voordat ik naar de Chinees ging. Daar had ik hem niet nodig, dus bleef hij in mijn zak. Dacht ik, want vanmiddag merkte ik dat hij er niet mee in zat. Blijkbaar is hij er tijdens het fietsen uitgevallen. Jammer, nu heb ik van die twee alleen de blauwe nog maar. Gelukkig heb ik er op een gegeven moment bij Xenos een paarse erbij gekocht, die vouwt alleen wat minder handig op.

11-9-2018
Zondagavond kwam ik erachter dat ik een moertje ben verloren waardoor de koplamp van mijn fiets op half zeven hing. Ik had nog een, zelfborgend, moertje van de juiste maat, die heb ik vandaag gemonteerd, dus mijn lamp zit nu weer vast. Verder heb ik vandaag boodschappen gedaan en een korte wandeling gemaakt waar ik verder niets bijzonders over te melden heb.

12-9-2018
Hard regende het niet, maar toch wel een beetje nat geworden toen ik vanmorgen een half uurtje aan het hardlopen was. De rest van de dag ben ik dan ook binnen gebleven. Maar toch het een en ander gedaan. Mijn parkeervergunning is met een jaar verleng, ik heb een appartement in Ostia geboekt en ik heb mij verdiept in het erfrecht omdat ik een testament wil maken. Vanavond naar een Japanse film zitten kijken, ik begreep er niet zoveel van, maar het was wel mooi. Nu zit ik naar een concert te luisteren van The Joe Sample Trio and Randy Crawford op Nord Sea Jazz van 2010. Dat is genieten voor een liefhebber van de Crusaders.

13-9-2018
Ik ben op zoek naar een nieuwe koelkast, of eigenlijk koelbox voor mijn camper. Ik had gedacht ik koop er eentje die ook op gas kan, maar daar ben ik een beetje van terug gekomen. Ten eerste zijn die over het algemeen groot, die ik nu heb is 40 cm breed en dat vind ik eigenlijk al teveel terwijl koelboxen op gas die ik gezien heb 50 cm zijn. Ten tweede moet je voor ook voor een goede afvoer zorgen en dat is in mijn camper een beetje moeilijk, ik heb van een koelbox op gas de handleiding gelezen en daarin stond dat je hem alleen buiten mocht gebruiken, dus niet in een camper. Dat is niet handig. Dus kijk ik nu naar eentje die op 12 volt werkt. Er zijn verschillende koeltechnieken en het is moeilijk kiezen. Ik heb van een fabrikant specificaties van alle boxen bekeken met het idee dat ik dan de meest zuinige eruit kon halen. Maar zo werkt het niet, het verbruik werd niet bij alle machines op dezelfde manier aangegeven. Dus dat schiet niet zo op. Op mijn fiets gestapt en naar een kampeerwinkel in Heijenoord gereden, maar daar hadden ze niets dat naar mijn zin was. Onverrichter zake heb ik er maar een fietstochtje van gemaakt en ben ik door de Hoekse Waard naar de Kiltunnel gefietst en toen via Dordrecht weer terug. Het was een mooi, en vermoeiend, tochtje.

14-9-2018
Het was goed dat ik gisteren een fietstocht gemaakt heb, want vandaag stond er een stuk meer wind. Vanmorgen was het nog zonnig, ik heb zelfs even op het balkon gezeten. Na de lunch was het bewolkt maar ik ben toch maar een stukje gaan wandelen. Af en toe de zon nog wel gezien, maar overwegend was het bewolkt. Toen ik langs de Plas liep kon ik goed zien dat het waaide, want er was flink wat golfslag. De wind had ook zijn nut, want beide plasmolens stonden mooi te draaien.

15-9-2018
Twee weken terug schreef ik dat ik het idee had dat ik wat traag was bij het hardlopen. Dat blijkt te kloppen, toen liep ik een route in 99 minuten, vorige week in 95 en deze week liep ik dezelfde route in 91 minuten. Nu ben ik wel tevreden over mijn snelheid. De rest van de dag het rustig aan gedaan, vanavond is er een feest, het veertigjarig jubileum van de vriendschap tussen mijn zus en twee van haar toenmalige klasgenoten.

Geen opmerkingen: