zondag 14 januari 2018

7-1-2018 t/m 13-1-2018

7-1-2018
Heerlijk weer vandaag, een blauwe lucht en dus volop zon. Wel stond er een harde kille wind. Toen ik vanmorgen aan het hardlopen was merkte ik dat vooral toen ik over de bruggen liep. Maar mijn ervaring toen ik vanmorgen aan het hardlopen was, heb ik vanmiddag gebruikt door mij toen goed in te pakken. Ik moest vanmiddag naar buiten om boodschappen te doen, maar vanwege het mooie weer heb ik een flinke omweg gemaakt, toen ik op de Vlietlaan wandelde ben ik niet rechtsaf geslagen de Oudedijk op, maar heb ik eerst nog een rondje rond de Plas gewandeld. Het was er druk, maar wel een lekkere wandeling.

8-1-2018
Uit de weersverwachting had ik begrepen dat het vandaag net zo'n dag zou worden als gisteren. Het viel dan ook tegen toen het vanmorgen wat bewolkt was, maar in de loop van de ochtend trok het helemaal open en was het weer heel zonnig. Dus heb ik besloten om vanmiddag een stuk te gaan fietsen. Helaas was toen de bewolking weer terug, maar toch wel lekker gefietst, ik had alleen last van erg koude handen, ondanks dat ik een paar goede handschoenen aan had.

9-1-2018
Er zijn van die dagen dat ik erg blij ben dat ik niet in het spitsuur hoef te rijden. Vandaag was zo'n dag. Toen ik vanmiddag om half 5 van de bibliotheek naar huis liep, viel mij bij het Oostplein op dat er file stond richting de Maasboulevard. Thuisgekomen zag ik dat die vierbaansweg langs de rivier beide kanten op vol stonden. Uit mijn appartement heb ik daar zicht op, dus zag ik ook dat het pas tegen achten vanavond weer echt doorstroomde.

10-1-2018
Dat het water van de Rijn bij Lobith een hoogte heeft bereikt die maar eens in de vijf jaar voorkomt, lijkt ook hier zichtbaar te zijn. Niet dat de boel hier onderloopt zoals de uiterwaarden stroomopwaarts, maar het water hier voor de deur heeft een andere kleur dan anders. Het doet denken aan beelden die je soms zie van rivieren in Afrika die door erosie de kleur van modder hebben.

11-1-2018
Ik heb heel veel paar handschoenen. Jaren lang heb ik steeds weer nieuwe gekocht, waarvan ik dacht dat die warmer zouden zijn dan die ik al had. Maar steeds als het echt koud was kreeg ik toch weer last van koude vingers. Een paar jaar geleden heb ik het opgegeven en besloten om geen nieuwe meer te kopen. Maar een advertentie in de Kampioen heeft mij nu toch wat aan het twijfelen gebracht. Met een flinke korting kan ik bij de ANWB verwarmde wanten kopen, maar ondanks de korting zijn ze nog steeds prijzig, vandaar mijn twijfel. Vanmiddag ben ik naar Decathlon geweest om te kijken of ze ook dergelijke handschoenen hadden en wat daar de prijs was. Maar ze hadden ze er niet, dus twijfel ik nog een paar dagen door.

12-1-2018
Ik ben de laatste tijd wel heel verschillende boeken aan het lezen. Vandaag heb ik een boek teruggebracht van Oliver Sacks met daarin een aantal essays van deze befaamde neuroloog. Dus flink wetenschappelijk en heel interessant, zoals het stuk waarin hij beschrijft hoe het besef van tijd kan verschillen. In ieder geval een heel ander soort boek dan dat waar ik vandaag in begonnen ben, “Harry Potter and the chamber of secrets”. Leuk en ook weer heel anders dan het andere boek dat ik momenteel aan het lezen ben, de biografie van de wielrenner Thomas Dekker door Thijs Zonneveld, een boek dat toen het een jaar geleden uitkwam voor veel commotie heeft gezorgd. Ook heel bijzonder om te lezen.

13-1-2018
Volgende week zaterdag moet ik vroeg opstaan, want dan ga ik op wintersport. Ik ben blij dat het niet deze week is, want ik voelde me wat minder vanmorgen. Om mijn gewone tijd was ik opgestaan, ik voelde me moe en was aan het hoesten en snotteren. Daarnaast had ik last van stijve spieren. Toch ben ik gaan hardlopen, dat ging lekker. Toen ik na ruim anderhalf uur weer thuis was voelde ik me beter dan eerder die ochtend, maar nog steeds had ik last van de spieren in mijn nek en schouders.

Geen opmerkingen: