zondag 7 januari 2018

1-1-2018 t/m 6-1-2018

1-1-2018
Het nieuwe jaar begonnen op mijn balkon. Genietend van het vuurwerk onder andere bij de Erasmusbrug, zag ik ineens dat ook mijn buurman datzelfde deed, dus heb ik hem even een hand gegeven en een gelukkig 2018 gewenst. Na het nationaal vuurwerk ben ik weer naar binnen gegaan. Het vuurwerk was nog niet afgelopen, het was helder, dus overal bleef het een visueel schouwspel. De discussie afgelopen weken of particulier vuurwerk zou moeten verboden had mijn sympathie, maar afgelopen nacht heb ik toch mijn mening bijgesteld, het is toch wel heel mooi. Het nieuwe jaar is pas echt begonnen toen ik in Scheveningen, met 10.000 andere mensen, de zee in rende.

2-1-2018
Sinds een tijdje verzamel ik netjes apart het afval dat in de plastic-container moet. Nu had ik gelezen dat die tijdens de jaarwisseling weggehaald zouden worden. Maar gisteren zag ik hem op de Oostzeedijk staan en mijn zak was vol, dus besloot ik hem weg te gooien. Ik bleek verkeerd geïnformeerd, want op een sticker op de klep van de bak stond dat de bak was afgesloten. Dus stond ik daar met mijn zak, maar ernaast was een gewone afvalcontainer en die was wel open. Dus heb ik daar mijn zak maar ingegooid.

3-1-2018
Ik had gehoord dat vandaag waarschijnlijk de Maeslantkering zou sluiten vanwege storm en hoogwater. Ik wou dat wel eens zien, dus ben ik richting Maassluis gefietst. Onderweg heb ik er een paar keer aan gedacht om het op te geven vanwege de harde tegenwind, maar ik realiseerde me dat ik hem terug mee zou hebben, dus ben ik door gefietst. Ik heb gezien dat de kering dicht was, niet erg spectaculair, het is gewoon of de rivier met een stel immense deuren is afgesloten. Aparter vond ik de kades en Maassluis en Vlaardingen die deels ondergelopen waren waardoor het leek of er grote schepen midden op straat lagen.

4-1-2018
Een rondje hardgelopen vanmorgen en vanmiddag even boodschappen wezen doen. Verder vandaag vooral veel zitten lezen, ik heb de biografie van Steve Jobs uitgelezen. Hij heeft een bijzonder leven gehad en het was dan ook mooie biografie. Bijzonder is dat het in opdracht van hem zelf geschreven is, terwijl hij in het boek overkomt als een ontzettende eikel. Iemand die zijn auto dwars over twee parkeerplaatsen voor invaliden neerzet maar toen die toen men bij het ontwerp van een nieuw gebouw een parkeervak voor de directie aan wou leggen, besliste dat dat niet nodig was.

5-1-2018
Wat mijn goede voornemen voor dit nieuwe jaar betreft, had ik de lat niet zo hoog gelegd. Op die manier is hij snel te realiseren en dan ben ik tevreden. Mijn goede voornemen was om de ramen aan de voorkant van mijn appartement te wassen. Dat was al een tijdje nodig maar had ik steeds uitgesteld. Door er een voornemen van te maken kwam in dit geval van uitstel geen afstel, want vandaag heb ik de ramen gelapt. Mijn uitzicht is een stuk helderder. Dus ben ik tevreden.

6-1-2018
Het was een gezellige dag, ik heb vandaag twee van mijn neven op bezoek gehad. Eerst hebben we bij mij thuis koffie gedronken, daarna zijn we gaan lunchen bij de Aloha bar, in het voormalige Tropicana. Het was lekker en best wel apart, zo zat er bij het 12-uurtje dat ik at een blokje kaas met koffiepoeder, een heel verrassende smaak. Verder ben ik nog even met ze meegelopen naar de markt en de markthal. Daar heb ik een Grolsch Winterbok gedronken, ik vond het een heel bijzonder bier, ook een verrassende smaak, echt winters, kaneel.

Geen opmerkingen: