zondag 24 december 2017

17-12-2017 t/m 23-12-2017

17-12-2017
Vanmorgen voordat ik ging hardlopen heb ik even op mijn telefoon gekeken wat de temperatuur was. Dat was verstandig, want omdat het lekker zonnig was, verbaasde mij het dat het kwik dicht bij het vriespunt lag. Met mijn handschoenen aan en muts op ben ik gaan lopen. Toen ik op de Willem Ruijslaan van de hol afliep, merkte ik dat de stoep daar spekglad was. Als alternatief koos ik om over fietspaden te lopen, maar ook die bleken hier en daar ijzig te zijn. Ik heb ruim anderhalf uur gelopen, grotendeels heb ik erg moeten oppassen om op de been te blijven.

18-12-2017
Vanmorgen boodschappen gedaan, ik had niet zoveel nodig, alleen een pak melk en een tros bananen gekocht. Na de lunch ben ik een flinke wandeling gaan maken, niks bijzonders beleeft, dus heb ik vandaag niet zoveel te melden.

19-12-2017
Vanmiddag aan mijn fiets gesleuteld. Ik had er al een tijdje last van dat de ketting tegen zijn kast aanslaat doordat hij nogal slap stond. De eerste poging door de kettingspanners wat aan te draaien had weinig resultaat, dus heb ik vandaag wat goed gereedschap mee naar mijn berging genomen en heb het wiel losgedraaid, een stukje naar achteren geschoven en weer vastgedraaid. Nog geen vijf minuten nadat ik begonnen was, had ik het probleem opgelost. Dat bleek ook in het half uurtje daarna toen ik een testritje maakte.

20-12-2017
Vandaag is het precies een maand voordat ik op wintersport ga. Hoog tijd om eens naar mijn ski's te kijken. Het is al weer een tijdje geleden dat ik ze voor het laatst een onderhoudsbeurt heb gegeven, toch zagen ze er nog best goed uit. Wel zaten er wat krasjes op het belag, dus een beetje onderhoud was wel nodig. Eerst een vijl over de kanten gehaald, daarna wax aangebracht. Ik had nog een blik koude wax, die volgens mij al 15 jaar oud is. Ik had verwacht dat het hard geworden zou zijn, maar het bleek nog nagenoeg net zo zacht te zijn als toen ik het kocht. Dus heb ik het maar op mijn latten gesmeerd.

21-12-2017
Net zitten kijken naar “Top 2000: The untold stories”, jammer genoeg alweer de laatste aflevering van dit jaar. Ik vind het altijd een leuk programma, ten eerste omdat er veel half vergeten artiesten in voorkomen die bijzondere verhalen vertellen over een hit die ze gehad hadden. Zo was er vandaag Thomas Dolby over “She blinded me with science”. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat het nummer in de Top 2000 staat, maar ik vind het wel mooi. Het was een mooi verhaal hoe het nummer tot stand is gekomen en vooral dat de professor die in de clip voorkomt een echte was, die op de BBC een programma had waarin hij met proefjes wetenschap populariseerde. De clip heeft hem ook in Amerika beroemt gemaakt, want hij kon daar niet over straat lopen zonder dat er mensen ineens “Science!” riepen zoals hij dat in de clip doet. Jammer alleen dat ze het vanavond niet hebben gehad over wat ik de mooiste uitspraak in de song vind: “Good heavens miss America, your beautifull!”.

22-12-2017
Kerstkado's gekocht vandaag. Tweede Kerstdag ga ik bij mijn zus eten, daar heb ik een heel Rotterdams kado voor gekocht, daar hoefde ik niet ver weg voor, want het was te koop bij een zaak hier net om de hoek, bij de brug die zelden open gaat, maar vandaag wel. Verder heb ik voor mijzelf wat gekocht. Al een tijd wil ik een DAB+ radio hebben, maar meestal vind ik ze te duur. Nu stond er een in de folder van Blokker voor een geeltje, dat vond ik een mooi bedrag, dus ben ik die gaan halen. Bij de eerste vestiging waar ik was hadden ze hem niet, toen ben ik naar Zuidplein gefietst. Voordat ik de Blokker in ging ben ik daar eerst even bij hun buren de Kijkshop gaan kijken. Daar hadden ze ook zo'n radio in de aanbieding, deze was veel mooier, maar wel 15 euro duurder. Toen naar de Blokker, daar zag ik wel de radio waar ik voor gekomen was echter er stond niet bij dat hij in de aanbieding was, daardoor was hij bijna net zo duur als die bij de Kijkshop. Dus ben ik die maar gaan halen. Daar had ik nog een meevaller, want toen ik hem afrekende bleek hij nog een tientje goedkoper te zijn.

23-12-2017
Lekker hardgelopen vanmorgen, vanmiddag naar de bibliotheek geweest. Dat laatste was verstandig, want ik had er over getwijfeld om er morgen heen te gaan, normaal zijn ze op zondag open, maar deze en volgende week dus niet. Verder heb ik vandaag mijn nieuwe radio in gebruik genomen. Een punt van kritiek is dat de handleiding die erbij zit erg summier is, maar volgens mij heb ik de meeste functies inmiddels gevonden. Het enige wat ik nog niet ontdekt heb is de wekker. Volgens de tekst op de doos zou die er ook moeten zijn, maar ik vermoed dat de doos gewoon niet klopt. Jammer, maar niet heel erg.

Geen opmerkingen: