zondag 10 december 2017

3-12-2017 t/m 9-12-2017

3-12-2017
Een dag van voorbereiding op het Sinterklaasfeest. Ik heb een lijstje gemaakt van alles dat ik voor de gourmet wil hebben en wat boodschappen gedaan. Vanmiddag ook nog even de stad in geweest, bij de Action heb ik vacuümzakken gekocht, gisteren had ik de spullen uit mijn camper opgeruimd en geprobeerd het beddengoed in een box te doen, maar het dekbed puilde dusdanig uit dat het deksel er niet goed op bleef zitten. Nu heb ik het in mijn nieuw aankoop gestopt en kan de deksel wel op de bak.

4-12-2017
Ik was vanmiddag boodschappen aan het doen bij de Bas die tegenwoordig Dirk heet. Ik wou een potje augurken uit het schap halen, op het moment dat ik het vastpakte, viel een ander potje dat drie rijen verder op het schap stond naar beneden en kapot. Blijkbaar had dat potje op scherp gestaan en was het vastpakken van het andere potje voldoende om het van zijn plaats te laten komen. Ik heb de grote scherven opgeruimd en een medewerkster gewaarschuwd.

5-12-2017
De rust is weergekeerd. Vandaag was het een dag van boodschappen doen en daarna groente en vlees snijden. Vanavond kwamen mijn zus, zwagers en nichten bij mij gourmetten. Het was gezellig en ik heb lekker gegeten. Mijn vermoeden dat ik veel te veel had ingeslagen was juist, het zal nog geruime tijd duren voordat mijn koelkast en vriezer weer leeg zijn.

6-12-2017
De afgelopen twee dagen heb ik tot drie keer toe een NL-alert gehad. De eerste was het aangekondigde controlebericht van maandag. Ik dacht eerst even dat mijn telefoon verkeerd ingesteld was, want ik hoorde de sirenes loeien en het nieuws was al begonnen. Maar toen ging toch het alarm op mijn telefoon af. Ik begon het bericht te lezen, maar toen bedacht ik me dat het wel erg veel lawaai was, dus drukte ik op OK. De herrie hield op, maar ook was het bericht, dat ik nog niet helemaal gelezen had weg. Het tweede alarm was gisteren aan het eind van de avond. Ik had de brandweerwagen van hier schuin onder richting de stad zien rijden en later zag ik er nog een met toeters en bellen over de Maasboulevard rijden, dus ik had wel door dat er een grote brand was. Net had ik mijn balkondeur open gezet om de stank van de gourmet weg te laten tochten, toen ik op mijn telefoon keek. Ik zag dat er nu een echt NL-alert was, vanwege een brand aan de Wijnhaven moesten ramen en deuren gesloten blijven. Dat ik geen alarm gehoord heb, kwam door een instelling die ik heb om mijn telefoon stil te laten zijn vanaf 11 uur 's avonds tot 8 uur 's ochtends. Blijkbaar wordt dat niet door het alarm overruled. Het derde bericht was dat de brand geblust was en de ramen en deuren weer open mochten. Toen sliep ik, dus vond ik het niet erg dat het stil bleef.

7-12-2017
Lekker rustig aan gedaan vandaag, het was er het weer niet naar om naar buiten te gaan, dus heb ik dat nauwelijks gedaan. Wat TV zitten kijken en veel gelezen.

8-12-2017
Vandaag een paar keer de zon gezien, maar het heeft vaker gehageld. Daarbij stond er nog steeds een kille wind, toen ik vanavond op mijn telefoon keek gaf die aan dat de temperatuur 1 graad was, maar de gevoelstemperatuur -9. Dus ben ik vandaag ook nauwelijks buiten geweest, het was dus een soortgelijke dag als gisteren. Het grootste verschil was dat de bodem van mijn moestuintje met cherrytomaten soms wit werd. De hagel die bleef liggen smolt steeds weer, maar aan het begin van de avond heeft het even gesneeuwd, toen was alles wit. Nu alleen nog in die bloempot.

9-12-2017
Het was droog toen ik vanmorgen om 10 uur ging hardlopen. Toen ik bij de Willemsbrug liep en de kille wind pal in mijn gezicht had, bedacht ik me dat het laatste stuk van de route die ik wou lopen precies in dezelfde richting ging. Dat kon dus wel eens afzien worden, maar toch ben ik maar met die route verder gegaan. Toen ik bij de Kuip liep even getwijfeld, ik was toen al een beetje nat, want ik was een regenbui tegengekomen, maar omdat daarbij de regen bijna recht naar beneden viel besloot ik opnieuw om gewoon door te lopen. Dat ging lekker, tot ik de Brienenoord gepasseerd was, toen liep ik tegen een harde wind in terwijl er iets viel dat in eerste instantie iets tussen sneeuw en regen in was, maar later overging in hagel. Mijn verwachting dat het afzien kon worden, werd werkelijkheid, het was zeer onaangenaam. Toen ik thuis was bleek ook alles nat te zijn en had ik ijskoude handen. Het duurde flink lang voordat die weer een beetje warm waren.

Geen opmerkingen: