zaterdag 29 april 2017

23-4-2017 t/m 28-4-2017

23-4-2017
Het is spannend in Rotterdam. Net als gisterenavond is het me vandaag gelukt om niets van de voetbaluitslagen te horen voordat ik naar Studio Sport zat te kijken. Gisterenavond was ik dus blij verrast toen Excelsior won van NEC, alhoewel ik veel sympathie heb voor de manier waarop de coach van NEC zijn teleurgestelde supporters toesprak. Als hij mag blijven hoop ik dat NEC de nacompetitie overleeft. Vandaag tijdens Studio Sport eerst Vitesse – Feijenoord gezien ten toen PSV – Ajax. Beide wedstrijden werden door Feijenoord gewonnen, dus ik heb genoten. Wat teleurgesteld was ik in Sparta, door van ADO te verliezen lijken ze zichzelf ook tot de nacompetitie veroordeeld te hebben. Ook voor Sparta hoop ik dat ze met de huidige coach voor de Eredivisie behouden blijven, want Pastoor is naar mijn idee een trainer die zich kan meten met die andere oud Spartaan, Van Gaal.
Over 14 dagen gaat de competitie verder. Hier op Woudestein speelt Excelsior dan tegen Feijenoord. Als alle concurrenten winnen hebben wij nog 1 punt nodig om helemaal zeker te zijn van lijfsbehoud terwijl de zuiderlingen nog 3 punten nodig hebben om helemaal zeker van het kampioenschap te zijn. Ik zit er dus wat ambivalent in. Toch hoop ik een klein beetje dat Excelsior wint (en Ajax verliest), want theoretisch kunnen ze zelfs nog de play-offs voor Europees ticket halen.

24-4-2017
Niet zoveel te melden over vandaag. Vanmorgen een rondje om de plas hardgelopen. Dat ging lekker, het was geen toptijd, maar ik was best tevreden. Het was voor eind april koud, maar de zon scheen een groot deel van mijn training, daardoor was ik flink bezweet toen ik thuis kwam. Vanmiddag wou ik nog een stukje gaan wandelen, maar toen was de zon inmiddels verdwenen en heb ik besloten om lekker een pot thee te zetten en thuis te blijven.

25-4-2017
De afgelopen nacht werd ik al eens wakker doordat er een hagelbui tegen de brandtrap tikte, dus was het niet erg verrassend dat het vanmorgen grijs en grauw was toen ik opstond. Wat dan wel weer verrassend was, was dat het vandaag af en toe best lekker weer was, alleen werd dat weer door dikke wolken en een enkele bui afgewisseld. Twee keer wezen wandelen vandaag, beide keren was het zonnig, maar viel er ook een kleine bui. Vanmorgen nog een heel bijzonder beeld tijdens mijn wandeling. Ik liep langs de andere kant van het Boerengat, bij het Oostplein, het was laag water en de zon scheen, toen ik in het water een paar flink grote vissen zag zwemmen, baarzen denk ik. Ik heb even staan kijken, ik heb er een stuk of 15 geteld. Regelmatig zie ik vissers hier lang het water, maar ik zie ze bijna nooit wat vangen en zelf vissen zien zwemmen is helemaal helemaal een zeldzaamheid.

26-4-2017
Op een flinke winterse bui aan het eind van de ochtend na, was het vandaag best een lekkere dag, maar als de zon niet scheen was het wel fris. Van de regen en hagel heb ik geen last gehad, toen was ik al weer terug van mijn rondje hardlopen. Vanmiddag wou ik gaan wandelen, maar ik ging eerst nog even langs de glasbak. Het leek een beetje te gaan regenen, maar toch ben ik gaan wandelen en de regen zette niet door, het was zelfs vaak zonnig.

27-4-2017
Koningsdag, gezien de weersverwachting dacht ik nu te gaan schrijven dat we beter weer Koninginnedag in konden voeren, want toen was het altijd wel mooi weer. Maar de verwachting kwam niet uit, ik heb geen last van de regen gehad, het enige waar ik over kon klagen was de temperatuur als de zon er even niet was. Vanmorgen naar het bezoek van de Koninklijke familie aan Tilburg zitten kijken, voor mij nog wat extra bijzonder omdat ik de stad goed ken, in mijn diensttijd heb ik een tijdje op de Rijschool Tilburg gezeten. Vanmiddag ben ik naar de Beijerlandslaan gelopen, ik had gezien dat daar een vrijmarkt was. Het was meer een braderie dan een vrijmarkt, maar het was gezellig en ik heb me er goed vermaakt. Daarna ben ik via de Kaap en langs Hotel New York weer terug naar huis gelopen. Het was een mooi dagje.

28-4-2017
De vijftigste verjaardag van de Koning werd gisteren uitbundig gevierd. Wat ik wat minder vind is dat ik vanmorgen een mail kreeg dat ik ervoor mag betalen. Nou ben ik de lulligste niet, dus heb ik dat ook maar direct gedaan, ook omdat het bedrag dat de Belastingdienst via de aanslag van mij vroeg, precies was wat ik berekend had. Nu had ik vandaag ook nog een financiële meevaller, ik heb de Staatsloterij gewonnen. Oké het was niet de hoofdprijs, maar met het tientje dat ik gewonnen heb ben ik ook best blij. Het is niet voldoende om een cruise te gaan maken maar wel een mooi bruggetje naar de foto van vandaag. Sinds vorig jaar ligt iedere donderdag de Aida Prima aan de cruise terminal. Zij komt 's ochtends voordat ik opsta aan en vrijdags vertrekt zij weer, meestal ook voordat ik opsta, maar soms vaart zij pas uit als ik aan mijn ontbijt zit. Dat dacht ik vanmorgen ook te gaan zien, maar ze bleef gewoon liggen. Ik begon toen al een beetje te vermoeden dat het een ander schip was dan er gisteren lag. Na de lunch ben ik die kant opgewandeld en geconstateerd dat mijn vermoeden juist was.

Geen opmerkingen: