zondag 16 april 2017

11-4-2017 t/m 15-4-2017

11-4-2017
Na meer dan twee weken, begin ik vandaag eindelijk weer eens aan een nieuw stukje van mijn blog. Meestal publiceer ik in het weekend de stukjes die ik in de week daarvoor geschreven heb. Mijn plan was om voordat ik naar Rio vertrok, de stukjes die ik geschreven had op het net zou zetten, maar daar was ik niet aan toe gekomen. De afgelopen dagen heb ik de stukken die ik in Rio geschreven heb ingetypt. Die stukken had ik namelijk echt geschreven, dus met een pen, want ik had geen computer bij me. Vandaag de foto's van mijn telefoon gehaald en passende plaatjes bij mijn stukjes gezocht en toen alles gepubliceerd. Verder heb ik vandaag een uurtje hardgelopen, boodschappen gedaan en een foto gemaakt van de kade hier aan de overkant. Om de één of andere reden zijn, terwijl ik in Rio was, alle oude vrachtschepen die daar lagen verdwenen. Het ziet er daardoor een beetje kaal uit.

12-4-2017
Ik ben blij dat mijn zus haar verjaardag niet vandaag maar pas morgen viert. Met mijn verkoudheid gaat het namelijk iedere dag een stukje beter. Vandaag nog heel erg te snotteren en kuchen, maar het was al minder dan gisteren, dus ik verwacht dat het morgen nog een stukje beter is. Het gaat wel in kleine stapjes, daarom heb ik nog steeds niet besloten of ik maandag met de Urban Trail door Utrecht mee ga doen. Maar zolang het niet volgeboekt is kan ik nog tot op de dag zelf inschrijven, dus ik heb er ook niet zo'n haast mee. Dan kan ik ook mooi een beetje afwachten wat het weer gaat doen, want als het heel slecht weer wordt dan heb ik er niet veel zin in.

13-4-2017
Het was ruim een maand geleden dat ik voor het laatst meer dan een uur heb hardgelopen. Vanmorgen heb ik het eindelijk weer eens gedaan, anderhalf uur was nog wat hoog gegrepen, maar 77 minuten lukte zonder problemen. Vanaf nu ga ik voorlopig weer mijn normale schema lopen, wat ik 25-50-100 noem, naar het aantal minuten dat ik loop, alhoewel de eerste twee meestal wat langer duren en ik dat met de langste compenseer. Verder heb ik vandaag overdag niet zoveel gedaan. Vanavond ben ik naar Hillegersberg gefietst om de verjaardag van mijn zus te vieren. Het was gezellig en we hebben lekker gegeten bij het restaurant Heerlijk aan het Bospolderplein. Een een restaurant dat zijn naam eer aan doet.

14-4-2017
Ik heb me vanmorgen ingeschreven voor twee hardloopevenementen. Aanstaande maandag, dus Tweede Paasdag, ga ik in Utrecht met de Urban trail meedoen en 24 mei ga ik meedoen met de Funrun door en rond De Kuip. Allebei bijzonder, bij de eerste loop ik door allerlei gebouwen in de stad waar ik 17 jaar lang heb gewoond, bij de tweede loop ik onder andere door de spelerstunnel. Vanmiddag ben ik naar de bibliotheek geweest omdat ik de startbewijzen moest afdrukken. Toen ik er toch was heb ik er ook maar even wat op Internet en in boeken rondgeneusd.

15-4-2017
Eigenlijk ben ik gewoon ziek. Naast mijn verkoudheid heb ik al een paar dagen wat lichte pijn in mijn rug. Toen ik vanmorgen wakker werd was die pijn iets groter, ik had moeite om mijn sokken aan te trekken. Met mijn verkoudheid gaat het nog wel steeds iedere dag een stukje beter, maar slechts in hele kleine stapjes. Toen ik vanmorgen ging hardlopen heb ik daarom maar een zakdoek in mijn trainingsjack gedaan. Meestal als ik tijdens het hardlopen een zakdoek bij me heb, gebruik ik hem pas als ik weer thuis ben, maar nu had ik hem onderweg al snel nodig. Verder ging het lopen in eerste instantie lekker. Ik had bijna een uur gelopen toen ik bij de Brienenoord was en daar kreeg ik last van een hoestbui. Iedere paar stappen moest ik weer hoesten, na de brug was ik daardoor zo moe dat ik ervoor gekozen heb om te gaan wandelen. Na een kwartiertje ging het weer en ben ik weer gaan hardlopen, tot ik thuis was. Daar in de lift kreeg ik opnieuw een hoestbui. De rest van de dag bleef het kwakkelen, soms hoestbuien, soms had ik het ineens koud, dan deed ik mijn vest aan en even later moest die weer uit omdat ik het te warm had. Heel veel trek heb ik ook niet, dus laat ik de kippenpoten die ik vanavond wou braden maar even in de koelkast staan en beperkt ik me bij mijn avondmaaltijd tot een kopje soep, een paar sneetjes Paasbrood en een banaan.

Geen opmerkingen: