zaterdag 4 maart 2017

25-2-2017 t/m 3-3-2017

25-2-2017
Vanmorgen met hardlopen ging het even mis met mijn tijdregistratie. Ik liep op de Van Brienenoordbrug toen ik op mijn stopwatch keek en zag dat ik 11 honderdste van een seconde onderweg was. Dat zou een sensationele toptijd zijn, want ik was al ruim 10 Km aan het lopen. Maar Bolt hoeft zich geen zorgen te maken, zo snel was ik niet. Toen ik mijn stopwatch aanzette heb ik heb ik hem blijkbaar ook direct weer gestopt. Dat gebeurt vaker, maar nu had ik het niet door. Ik had er een beetje de pest in dat ik de tijd dat ik gelopen had niet goed gemeten had, maar toen bedacht ik me dat ik toen ik de lift instapte op mijn horloge had gekeken en gezien had dat het 6 minuten over 10 was. Dus ben ik creatief geweest en heb ik om 7 over 11 mijn stopwatch alsnog gestart, nu wel goed, daardoor kon ik door er een uur bij op te tellen alsnog mijn tijd goed in mijn schema administreren.

26-2-2017
Morgen wordt mijn jongste nicht 16. Vandaag hebben we het al gevierd, het was een gezellige avond. Haar vader, mijn zwager dus, had nog wat te vieren, hij was naar De Kuip geweest en had zijn favoriete team met 2-1 van PSV zien winnen. Ik had het niet gezien, maar wel op de radio gehoord. Op Radio Rijnmond, dus wel wat gekleurd, maar het was een bijzonder spannende wedstrijd.

27-2-2017
Vandaag ging het weer bijna mis met mijn stopwatch, maar nu had ik direct in de gaten dat ik na hem gestart te hebben hem direct weer gestopt had en dus heb ik hem nog een keer gestart. Een half uurtje gelopen en het was droog. Ik was op tijd aan het lopen, want ik was nog niet zo lang thuis toen het begon te regenen. De rest van de dag was er veel regen en wind, alleen aan het eind van de dag klaarde het even op.

28-2-2017
Vorige week had ik een briefje in de bus gehad dat er iemand langs zou komen om de kanalen van de mechanische ventilatie te reinigen. Hij zou komen als ik in Oostenrijk zit, dus heb ik gebeld en heb een andere afspraak gemaakt. Hij zou nu vandaag tussen 10 en 11 komen. Precies om 10 uur stond hij voor de deur. Hij heeft de ventielen schoongemaakt en met een op een boor aangesloten ragebol de kanalen geveegd. Het ziet er allemaal weer blinkend schoon uit. Wel vertelde hij me dat het een nadeel had, doordat de stof als geluidsisolatie werkte, maakt systeem nu wat meer geluid. Vooral het ventiel in mijn garderobe zorgt voor het geluid van een constante wind. Om te voorkomen dat het mij in mijn slaap zal storen heb ik, in tegenstelling tot mijn gewoonte, de deur van de garderobe maar dicht gedaan.

1-3-2017
Ik begin een beetje genoeg te krijgen dat bijna al het nieuws over de verkiezingen gaat. Vanavond daarom maar even geen TV gekeken, maar naar de radio zitten luisteren. Een halve finale van de beker werd vanavond gespeeld, tussen Vitesse en Sparta. Het was niet zo spannend en sensationeel als Feijenoord – PSV van afgelopen zondag. De uitslag was nu ook niet zo als ik gewenst had, maar gezien het verslag op Radio Rijnmond wel terecht. Het grappige is dat de winnende doelpunten van dit bekerduel gescoord werden door een speler die Beker heet (waarschijnlijk schrijf je die naam anders, maar het was radio).

2-3-2017
Vandaag met mijn nichtjes naar het Rosada Outletcentrum geweest. Ik ging er op zoek naar kleding voor de trouwpartij van mijn zwager. Ik heb een leuk jasje en een mooi overhemd gekocht. Bijna ook nog een broek, de kleur paste heel goed bij de rest, hij zat precies goed om mijn heupen en was lang genoeg. Alleen had de broek erg smalle pijpen, waardoor hij rond mijn knieƫn wat opstroopte, dat vond ik geen mooi gezicht. Bij andere winkels ook niets van mijn gading gevonden, dus moet ik ergens anders nog maar eens kijken.

3-3-2017
Tijdens het hardlopen vanmorgen voorbodes van de lente gezien, krokussen. Ook zag ik toen ik langs het hertenkamp liep dat het ooievaarspaartje daar op hun nest zat. Maar dat is niet echt een voorteken van de lente, want ik heb ze de afgelopen maanden nog al een paar keer daar in de buurt gezien. Ze zijn blijkbaar niet naar Afrika geweest, de bevolkingsgroei zal daar dus wel afnemen.

Geen opmerkingen: