vrijdag 24 maart 2017

19-3-2017 t/m 24-3-2017

19-3-2017
Vanuit mijn appartement had ik al gezien dat er niet erg veel sneeuw is en dan kijk ik ook nog eens op een noordhelling. Toen ik vanmorgen in de gondel naar boven zat, zag ik het zwart in, ik zag nauwelijks sneeuw. Maar boven aangekomen blijken de pistes toch wit te zijn, ik heb de hele dag lekker kunnen skiën. Ik was best moe toen ik tegen vieren in de gondel terug naar beneden stapte.

20-3-2017
Lekker weer vandaag, vanmorgen nog af en toe wat bewolking, maar vanaf het middaguur was het heerlijk zonnig. Bij sommige skiliften staat aangegeven wat de temperatuur is, één gaf aan dat het 21,5 graden was. Dat was pas vanmiddag, maar afgelopen nacht en vanmorgen is het ook niet echt koud geweest. Dat had gevolgen voor de sneeuw, op mijn eerste afdaling vanmorgen merkte ik al dat het wat papperig was. Nadat ik met een lekkere Käsespätzle had geluncht, heb ik het nog een paar afdalingen gemaakt, maar het koste veel moeite en zorgde voor pijnlijke bovenbeenspieren. Toen ik om half vier op een top stond waarvandaan ik direct naar de gondel terug kon, heb ik dat ook maar gedaan en om kwart voor vier heb ik mijn ski's in een locker gezet en ben ik de gondel ingestapt.

21-3-2017
De zon van gisterenmiddag was blijkbaar maar tijdelijk, want toen ik vanmorgen wakker werd was het bewolkt. Die wolken bleken te zitten op de hoogte waar ik vanmorgen begon te skiën, dat maakte de start wat moeilijk, daar kwam ook nog bij dat de piste daar erg hard was. De harde piste was maar tijdelijk, de mist bleef de hele dag rond te toppen hangen, dus dus daar moest ik af en toe doorheen. Maar toch ben ik positief over vandaag, want na de ijzige piste van vanmorgen was de sneeuw heerlijk vandaag, alleen op de wat lagere pistes was het soms wat papperig. Zoals onderweg naar de Hartkaiserbahn in Ellmau. Die afdaling was wel heel bijzonder, ik was er net aan begonnen toen ik gondeltjes zag. Dat kon ik mij niet meer herinneren, ik was onderweg naar het treintje. Toen ik bijna beneden was had ik het door, de treinbaan waar ik twee jaar geleden nog in had gestaan was helemaal verdwenen en vervangen door een gondelbaan. Toen ik weer boven was, bleek het treintje niet helemaal verdwenen, aan de andere kant van het restaurant stond een van de twee kabines.

22-3-2017
Toen ik vanmorgen buiten kwam leek het te regenen, maar blijkbaar waren het net de laatste druppels, want nat ben ik niet geworden. Wel was het erg mistig toen ik aan mijn eerste afdaling begon. Ik kon nog maar net de punten van mijn ski's zien. Ik wist dat ik niet teveel rechts aan moest houden, want dan ging ik terug waar ik vandaan kwam. Het gevolg was dat ik teveel link aanhield, waar ik achter kwam toen ik ineens een restaurant zag opdoemen. Daarna had ik de richting goed te pakken, het zicht bleef slecht, maar de sneeuw was wel lekker. Na die eerste afdaling heb ik nog wel wat mist gehad, maar veel minder dicht en steeds maar een kort stukje. Het was een lekker dagje skiën. Een bijzondere ervaring waren de afdalingen die ik in Going heb gemaakt, het is de hele week al erg rustig op de piste, maar zo rustig als het daar was heb ik het nog nooit meegemaakt. In het hele gebied heb ik, terwijl ik in de lift zat, één groepje van 3 wintersporters gezien, verder geen enkele skiër of snowboarder. En dat terwijl het mooie pistes met heerlijke sneeuw waren. Toch is het niet voor herhaling vatbaar om terug te gaan naar die uithoek van het gebied, want de afdaling terug naar Ellmau was extreem slecht. Veel modder en ik heb zelfs een keer mijn ski's uit moeten doen om een asfaltweg over te steken.

23-3-2017
Vandaag een ander skigebied, Westendorf. Toen ik hier 11 jaar geleden was, ben ik er ook een aantal keer geweest, maar het was altijd een beetje gedoe, want ik moest vanuit Hopfgarten eerst naar Brixen en dan daar een bus nemen. Terug was er wel een afdaling naar Brixen, maar die heb ik toen maar één keer genomen, want die piste eindigde aan de andere kant van het dorp en vanaf daar was het een heel end prikken tot ik weer bij de gondel was, toen was de bus een stuk handiger. Sinds een paar jaar is het veranderd. Ten eerste is er tegenover de bestaande gondel in Brixen een nieuwe gebouwd die de Choralm opgaat en vanaf daar kan je naar Westendorf glijden. Toen ik vanmorgen op de Choralm aankwam was het een heel bijzonder gezicht. De wolken die ik vanuit het dorp gezien had, was ik met de lift gepasseerd en ze lagen als een dekbed over het dal. Alleen de hoogste toppen in de omgeving, zoals de Hohe Salve en de Wilder Kaiser, staken erboven uit. De hele dag lekker aan het skiën geweest, al was de sneeuw vanmiddag erg zwaar. Na die dag skiën ben ik aan de terugweg begonnen. De piste was nog steeds grotendeels hetzelfde als 11 jaar geleden, alleen is de spoorwegovergang door een tunneltje vervangen en loopt er daarna een touwlift naar de gondel waardoor het prikken nauwelijks meer nodig is.

24-3-2017
Eigenlijk heb ik altijd als ik op wintersport ben een keer last van kramp in mijn kuit. Ik dacht even dat het dit keer niet zo zou zijn, maar vannacht werd ik er toch mee wakker. Toen ik opstond was het nog even pijnlijk, maar ik heb er de rest van de dag geen last van gehad. Het was vandaag best mooi weer. De sneeuw is de hele week al wat minder, maar vanmiddag was het wel heel erg slecht. Papperig en soms was het nauwelijks mogelijk om de modder te ontwijken. Toch heb ik vandaag lekker geskied. Voor morgen is de voorspelling dat het nog beter weer wordt, dus ik ben bang dat de sneeuw dan wel heel erg slecht wordt. Ik ga het niet uitproberen, mijn skipas was voor 6 dagen, dus tot en met vandaag. In plaats van een morgen een dagpas te kopen ga ik lekker een dagjes wandelen en dan morgenavond de bus in naar huis.

Geen opmerkingen: