zaterdag 11 maart 2017

4-3-2017 t/m 10-3-2017

4-3-2017
Vanmiddag de trein naar Hoofddorp gegaan, daar begon de vrijgezellenavond van mijn zwager. In een escaperoom hebben we sessie gedaan waarbij we in een casino moesten inbreken. Het was leuk en we waren bijna succesvol. Bijna, want bij de laatste hindernis moesten we als code 5 speelkaarten in een computer invoeren. Op het moment dat ik mij realiseerde dat de laatste schoppenaas was en die in wou voeren, ging de deur open en bleek de tijd om te zijn. Daarna zijn we naar Amsterdam gegaan en hebben we bij Piet de Leeuw in de Noorderstraat gegeten. Lekker gegeten, in een leuk restaurant. Als het een kroeg was, dan was het een schoolvoorbeeld van een bruine kroeg, maar het was een restaurant, dus een bruin restaurant. Daarna met de tram en de trein naar huis. Er gingen geen treinen meer naar Blaak en de metro en tram waren ook al gestopt, dus ben ik maar naar huis gelopen. Iets voor 2 uur was ik thuis.

5-3-2017
Ondanks dat ik gisterenavond laat thuis kwam, werd ik vanmorgen toch op mijn gebruikelijke tijd wakker. Dat was maar goed ook, want het was vanmorgen erg mooi weer. Ik ben iets na tienen gaan hardlopen en heb dat ruim anderhalf uur volgehouden Wat opviel was dat ik blijkbaar niet de enige was die van het mooie weer aan het genieten was, want ik kwam erg veel wandelaars en hardlopers tegen. Wandelen wou ik vanmiddag nog gaan doen, maar toen was het voorjaarsweer voorbij en leek het meer op herfst. Ik de rest van de dag dan ook maar lekker thuis gebleven en me met de was bezig gehouden.

6-3-2017
Voor deze week had ik nog op mijn planning staan om een broek te kopen bij het jasje dat ik vorige week gekocht had. Naar Zuidplein gefietst en bij de eerste winkel heb ik twee broeken uitgekozen, een goudbruine en een donkerblauwe. De eerste stond het mooiste bij het jasje, maar de tweede vond ik ook wel mooi, dus heb ik ze allebei maar gekocht.

7-3-2017
Vandaag bezig geweest met de voorbereiding van mijn skivakantie. Eerst aan mijn conditie gewerkt door een rondje om de plas te rennen. Later ben ik bezig geweest met mijn oude PC, ik had mij voorgenomen om die mee te nemen, want hij is zo lekker klein. Een van de problemen waarom ik hem vorig jaar verving, was dat het toetsenbord soms wat moeilijk deed. Dat bleek in de tussentijd zoveel erger geworden te zijn dat er nu een vijftal letters het niet doen, nu kan ik proberen om die letters te vermijden, maar met 5 letters wordt dat toch wel erg moeilijk. Dus ik moet of een ander toetsenbord of mijn nieuwe laptop of geen PC meenemen. Ik ga er nog even over nadenken. Vanmiddag heb ik nog een keer een rondje rond de plas gemaakt, nu wandelend, het was lekker weer. Toen ik weer terug was heb ik mijn ski's uit mijn auto gehaald, daarin hingen ze nog steeds sinds mijn laatste reis.

8-3-2017
Toen ik vanmorgen opstond kon ik aan mijn raam duidelijk zien dat het wel eens een dag kon worden om binnen te blijven. Dat heb ik ook gedaan, want het heeft tot vier uur vanmiddag gestaag doorgeregend, bij elkaar s er zo'n 15 millimeter gevallen. Het nuttige dat ik vandaag gedaan heb is dat ik begonnen ben om mijn spullen voor de wintersport in te pakken. Ik heb nog ruim een week voordat ik vertrek, maar heb het liever op tijd klaar. Van mijn zus heb ik een koffer op wieltjes geleend, dat leek mij handig dat leek mij handig om van en naar het metrostation te lopen. Het was een grote koffer en ik vreesde dat hij maar half vol zou komen, maar toen ik mijn skischoenen en helm er in had gedaan, zat hij al bijna vol. De andere spullen pasten er nog wel bij, maar daarna ging hij nauwelijks meer dicht. Niet handig, want er komen vast nog wel dingen bij die ik er nog bij wil hebben. Maar het grootste probleem vreesde ik op de laatste dag van mijn vakantie. Die zaterdag vertrekt de bus pas 's avonds, dus misschien ga ik nog skiën en heb ik dus mijn schoenen en helm nodig en het wordt dan een heel gedoe om ze na het skiën in de koffer te krijgen. Ik heb daarom mijn plunjebaal tevoorschijn gehaald en daar de spullen ingestopt. Die is een stuk flexibeler en ik heb er nog ruimte in over, hij heeft alleen geen wieltjes.

9-3-2017
Na een wat mistig begin, was het vandaag een heel lekkere dag. Ervan genoten met een flinke wandeling, ik ben de Willemsbrug overgestoken en via de Maastunnel weer terug gekomen. Bij de voetgangerstunnel is men al wat begonnen met de grote renovatie die voor de komende tijd op de rol staat. Hier en daar zijn er tegels van de wand gehakt, andere zijn met stickertjes gemarkeerd en er ligt een andere vloer dan er volgens mij altijd was. De komende zomer gaat de autotunnel van noord naar zuid voor twee jaar dicht, wat er met de voetgangers en fietstunnel gaat gebeuren weet ik eigenlijk niet.

10-3-2017
Het was erg mooi weer toen ik vanmorgen aan het ontbijt zat. Ik heb er niet direct van geprofiteerd, want ik ben begonnen om mijn huis schoon te maken. Toen ik de stofzuiger weer opgeborgen had, bedacht ik me dat het eigenlijk wel een goed idee was om een wandeling te maken. Ik heb eerst koffie gezet en het idee wat laten bezinken en toen ik die op had ben ik vertrokken. In de tussentijd had ik bedacht om niet met de auto ergens heen te gaan, want ik had niet zoveel zin om in de vrijdagavondspits terug te rijden. Dus ben ik op de fiets naar het Brielsemeer gegaan. Toen ik daar aankwam, realiseerde ik me dat de vorige keer dat ik daar gewandeld had ik vastgesteld had dat het wel heel erg ver fietsen was. Nu was het 1 uur geweest toen ik daar aankwam. Dus heb ik maar 2 uurtjes gewandeld en toen moest ik weer terug. Het was een korte wandeling, maar wel mooi langs het Oostvoornsemeer.

Geen opmerkingen: