zondag 22 januari 2017

15-1-2017 t/m 22-1-2017

15-1-2017
Gisteren al hardgelopen, dus had ik vandaag een rustige zondag. Ik had het idee dat het slecht weer zou worden, maar dat viel erg mee. Een groot deel van de dag ben ik thuis gebleven, alleen rond het middaguur ben ik even naar de andere kant van de Willemsbrug gelopen en heb ik daar boodschappen gedaan.

16-1-2017
De werkzaamheden aan de Goudserijweg zijn afgerond, daardoor kon ik vanmorgen weer mijn gebruikelijke rondje rond de Plas rennen. Ik had het idee dat ik wat minder snel was, maar mijn stopwatch zette ik op 55 minuten stil en dat is gebruikelijk voor dit rondje. Later toen ik koffie zat te drinken was het buiten heerlijk zonnig, daarom mijn plannen voor vanmiddag maar wat aangepast. Ik ben wat eerder gaan lunchen en heb daarna de hele middag gewandeld. Het zonnetje was wel door wat nevel verdwenen, maar toch lekker gewandeld.

17-1-2017
Vanmorgen een verrassing toen ik opstond, het had gesneeuwd. Een heel klein beetje maar, maar het blijft toch altijd mooi als alles met een laagje poedersuiker is bedekt. Ondanks dat de temperatuur rond het vriespunt bleef verdween de sneeuw weer snel, als sneeuw voor de zon, want het was best een mooie dag vandaag. Net als gisteren heb ik daar vanmiddag van genoten door een wandeling te maken. Daarvoor ben ik aan een klusje begonnen dat ik al anderhalve week van plan was te doen, het opruimen van de kast in mijn slaapkamer. De dozen die onder mijn bed stonden, staan nu in de kast. Truien, T-shirts, overhemden en broeken liggen nu op hun nieuwe plaats. Ik heb nog niet alles opgeruimd, doordat ik vanmiddag ben gaan wandelen heb ik nog een klusje overgelaten voor een van de komende dagen.

18-1-2017
Ik moest vanmorgen vroeg opstaan, want ik had afgesproken dat ik om 8 uur mijn auto bij de garage zou brengen om de rembekrachtiger te vervangen. Toen ik wakker werd direct gekeken, maar het had niet gesneeuwd. Toen ik buiten kwam bleek er wel wat ijs op mijn ramen te zitten, maar het krabben was een makkie. Hier lag dus geen sneeuw, maar een kilometer verderop, bij Woudesteijn, wel. Toen ik bij de garage was, nog een kilometer verderop, lag daar zelfs een flink pak. Hardlopend terug naar huis gegaan en de hoeveelheid sneeuw werd steeds minder, thuis was het nog helemaal schoon. In de loop van de ochtend werd het hier wel wit, maar toen ik om half vier weer naar de garage vertrok was dat weer gesmolten. Maar net als vanmorgen begon het halverwege langzaam wit te worden.

19-1-2017
Bijna was ik vanmiddag op mijn balkon gaan zitten. Het was zulk mooi weer vandaag, de zon scheen uitbundig. Achter het glas begon ik het warm te krijgen en toen ik op mijn buitenthermometer keek naderde die de 20 graden. Toen realiseerde ik mij dat ik dik ingepakt was geweest toen ik vanmorgen naar de bibliotheek liep, niet dat ik het toen koud had, maar ik heb ook niet lopen zweten. Nu op het balkon gaan zitten zou ongeveer zijn zoals je tijdens wintersport in de zon zit, lekker maar je moet goed aangekleed zijn. Ik was niet van plan om mijn jas aan te trekken, dus ben ik maar binnen blijven zitten en heb ik mijn trui uitgedaan.

20-1-2017
We hebben nu al urenlang Donald J. Trump als president van de Verenigde Staten en nog steeds is er geen alles vernietigende kernoorlog uitgebroken, dus het zal allemaal wel meevallen. Aan deze kant van de Atlantische Oceaan en met name in Rotterdam was het vandaag weer een hele mooie dag. Niet de hele dag strakblauwe luchten zoals gisteren, in de middag was er wat lichte bewolking, maar daardoor was er een hele mooie zonsondergang.

21-1-2017
Het weer wordt bijna saai, want vandaag was het weer een prachtige dag. Ik had voor vandaag niks op het programma staan, dus heb ik van de zon kunnen genieten door een flinke wandeling te maken. Eerst naar New York gelopen, toen door de Fenix foodfactory, langs de Rijnhaven en tenslotte naar de markt op het Afrikanenplein. Het was een lekkere wandeling.

22-1-2017
Voor morgen wordt een grijze dag voorspeld, maar vandaag was opnieuw een heel zonnige dag. Toen ik om half 10 vanmorgen ging hardlopen gaf mijn telefoon aan dat het 7 graden vroor, maar ik heb ruim anderhalf uur gelopen en op wat koude vingers na geen last van de temperatuur gehad. Blijkbaar had ik het zelfs warm gehad, want toen ik vanmiddag mijn muts weer wou opzetten, merkte ik dat die helemaal nat was. Dus maar zonder muts boodschappen gedaan. Aan het eind van de middag heb ik hem ook niet opgezet toen ik naar de Kruiskade wandelde om de parade voor het Chinese nieuwjaar te zien. Dat had niet zoveel zin, want ik was een dag te vroeg. Maar het was wel een lekker wandelingetje. Tijdens de wandeling liep ik over het stadhuisplein en daar viel het mij op dat ze al druk zijn met het voorbereiden van het kampioensfeest. De vorige keer dat Feijenoord kampioen werd hebben de paviljoens met horeca die daar stonden wat schade. Nu zal dat niet het geval zijn, want ze zijn weggehaald. Het ziet er nu een stuk mooier uit.


Geen opmerkingen: