zondag 15 januari 2017

8-1-2017 t/m 14-1-2017

8-1-2017
Mijn auto is bijna leeg, een deel van de spullen heb ik opgeruimd en ik heb een was gedraaid. Daarnaast nog bijna anderhalf uur hardgelopen, dus het was een goed gevulde zondag.

9-1-2017
Het is nu zaterdag 14 januari. Toen ik net een stukje voor vandaag wou schrijven, merkte ik dat ik een dag achterliep. Normaal schrijf ik rond een uur op elf 's avonds een stukje, daarvoor kopieer ik de datum van de vorige dag en verhoog die met één. Maar op de 14e was de vorige van de 12e, terwijl ik gisteren wel een stukje geschreven had. Ik blijk al bijna de hele week achter te lopen, want al teruglezend kom ik erachter dat ik maandag geen stukje heb geschreven. Nu zou ik alsnog een stukje over maandag 9 januari kunnen schrijven, maar ik heb eigenlijk geen idee meer wat ik gedaan heb die dag.

10-1-2017
Een dure dag vandaag. Vanmiddag naar de garage geweest, mijn vermoeden dat ik een nieuwe accu nodig had bleek juist te zijn. De oorzaak van het sissen van mijn rem is nu ook gevonden, het blijkt de rembekrachtiger te zijn . Een dure reparatie, maar toch maar een afspraak gemaakt want het is toch best wel irritant dat gesis. Thuisgekomen was er nog een financiële tegenvaller. Ik had een mailtje dat er post van de belastingdienst in mijn digitale brievenbus zat. Dat bleek de voorlopige aanslag voor dit jaar te zijn. Ik blijk ruim 12 keer zoveel belasting te moeten betalen als vorig jaar.

11-1-2017
Ik had het plan om vanmiddag wat te gaan opruimen, maar heb dat maar even tot morgen uitgesteld, want rond het middaguur was het heerlijk zonnig. Ervan geprofiteerd door naar de stad te wandelen. Toen ik in de Hoogstraat was bleek het weer niet zo stabiel, het was bewolkt geraakt en het begon te regenen. Door wat winkels in te stappen ben ik droog gebleven. Nadat ik een half uurtje later uitgewinkeld was, waren de wolken verdwenen en was het weer stralend blauw en zonnig.

12-1-2017
Zowel het hardlopen als het boodschappen doen heb ik goed gepland vandaag, want bij beide ben ik droog gebleven. Dat heb ik vanmorgen gedaan, vanmiddag regende het wel, maar toen zat ik binnen en ben ik bezig geweest met het opruimen van wat spullen die uit mijn camper kwamen. Morgen ga ik daar mee verder, als de weersvoorspelling uitkomt zal ik daar alle tijd voor hebben, want dan wordt het geen weer om naar buiten te gaan.

13-1-2017
Vanmorgen een sneeuwbui, maar verder viel het weer vandaag best mee. Toch niet veel buiten geweest, alleen even een krant wezen halen. Naast lezen heb ik wat klusjes gedaan. Zo heb ik mijn waterkoker en koffieapparaat ontkalkt. Die apparaten geven, in tegenstelling tot mijn espressomachine, niet aan wanneer er teveel kalk in zit, daardoor had ik deze nog nooit ontkalkt.

14-1-2017
Vanmorgen anderhalf uur hardgelopen, een route die ik de laatste tijd wel vaker loop, dat omdat ik hem erg leuk vind. Langs de Maasboulevard begonnen, de rivier gevolgd tot de Euromast, toen een stukje door de Cool, vervolgens langs de Schie tot het Kleinpolderplein en vanaf daar het Noorderkanaal gaan volgen. Wel was het hier en daar wat glad, het gevolg van een hagelbui. Omdat ik een hekel heb aan hagel op mijn hoofd, had ik mijn muts opgezet. Ik bleek hem niet nodig te hebben, want het is anderhalf uur droog gebleven. Het laatste halfuurtje heb ik zelfs mijn muts maar afgezet omdat ik het in het zonnetje wel erg warm vond worden.
Wie het stukje van 9 januari heeft gelezen weet dat dit het tweede stukje is dat ik vandaag schrijf, omdat ik die dag dat niet gedaan had. Er is nog iets dat ik niet gedaan heb, zelfs de hele week niet; ik heb geen enkele foto gemaakt. De foto's zijn uit mijn archief afkomstig.

Geen opmerkingen: