donderdag 22 december 2016

17-12-2016 t/m 22-12-2016

17-12-2016
Mijn haar geknipt vandaag, zowel op mijn bolletje als aan mijn kin. Verder vandaag niet zo heel veel gedaan, behalve dan de was. Nagenoeg alles is weer schoon, droog en ligt weer opgevouwen in de kast. Wat dat betreft ben ik helemaal klaar om op kerstvakantie te gaan.

18-12-2016
Vanmorgen ijverig begonnen met het schoonmaken van mijn huis. De vloer geveegd en gestofzuigd. Mijn plan was om ook nog het parket te dweilen, maar daar ben ik niet aan toe gekomen. Rond het middaguur viel mij op dat het best mooi weer was en toen heb ik het plan gemaakt om naar de Kerstmarkt in Dordrecht te fietsen. Het was leuk, druk, maar niet te, gezellig druk is de beste omschrijving. Ik ben diverse keren eerder in Dordt geweest, maar dit was de eerste keer dat ik de Grote Kerk bezocht heb. Van buiten heb ik hem vaak gezien, maar mij nooit gerealiseerd dat hij zo groot was. Ik hoorde iemand zeggen dat het de grootste kathedraal van Nederland is, nu is die dat in mijn optiek niet meer, want een kathedraal is Rooms en dat is deze kerk al lang niet meer, maar het zal best wel eens de grootste kerk van Nederland kunnen zijn, want hij is in ieder geval imposant.

19-12-2016
Toen ik gisteren de was uit de machine haalde vond ik dat het nogal stonk. Er blijft altijd een laagje water instaan en dat heb ik weg laten lopen. Toch vond ik vanmorgen dat hij nog steeds stonk. Ik heb de machine opengeschroefd, maar daar schoot ik niet veel mee op. Ik heb er toen een emmer water ingegooid, hem op pompen gezet en tenslotte de rest weer weg laten lopen, dat was toen mooi helder water. Ik geloof dat ik het probleem nu opgelost heb.

20-12-2016
Vorige week schreef ik over neonletters DAAR die ik, met mijn verrekijker, vanuit mijn woonkamer kan zien. Toen was ik er nagenoeg van overtuigd dat ze op het zuidelijke ventilatiegebouw van de Maastunnel staan. Vanavond was ik onderweg naar de Pieter de Hoochweg en ben ik over de Parkkade gereden. Nu weet ik het helemaal zeker en ook dat er op hetzelfde bouwwerk op de noordoever HIER staat. Ik was onderweg omdat de band van mijn nicht vanavond optrad tijdens “Popschool on stage – the Chrismas edition” in Grounds. Ik heb ervan genoten.

21-12-2016
Nadat ik vanmorgen een rondje om de Plas gerend had en net de koffie ingeschonken had, keek ik uit het raam en zag ik dat de brug in de Willem Ruyslaan openstond. Dat gebeurt nog maar zelden tegenwoordig. Er kwamen twee pontons met daarachter een duwbootje dat er als een sleepbootje uitzag. Op de eerste ponton lagen de resten van een bijna weggerotte steiger en op de tweede stond een kraan. Ik heb me verbaasd over met hoe weinig speling de eerste ponton langs de peiler van de brug ging. Uiteindelijk viel dat mee, want het hele gevaarte bleek schuin te liggen en daardoor was er aan de andere kant, buiten mijn blikveld nog flink wat ruimte over. Maar toen ik hem in eerste instantie vlak langs de peiler zag varen, moest ik denken aan de keer dat ik in Vianen bij de sluis heb staan kijken. Daar ging toen een rijnaak door en die had aan beide zijden nauwelijks meer dan een handbreedte speling. De beste stuurman stond daar op de brug, want schijnbaar zonder moeite en zonder schade passeerde hij die sluis.

22-12-2016
De hele week was ik al van plan om alvast wat spullen bij elkaar te zoeken die ik mee wil nemen als ik morgen richting Parijs vertrek. Grotendeels is dat steeds bij een plan gebleven, vandaag moest ik daardoor flink aan de bak. Ik was met kleding begonnen en dacht daarmee klaar te zijn en was verder gegaan met het vullen van de watervoorraad voor in mijn camper en het in kratten zetten van de inhoud van mijn voorraadkast, toen ik me ineens bedacht dat helemaal geen truien ingepakt had. Gauw heb ik dat alsnog gedaan, want nu het winter is kunnen die best wel eens nodig zijn.

Geen opmerkingen: