zaterdag 10 december 2016

4-12-2016 t/m 9-12-2016

4-12-2016
Vandaag grote schoonmaak gehouden. Morgenavond is het pakjesavond en dan gaan we zoals gebruikelijk hier gourmetten. De vlekken die ik op het parket had, zijn het slachtoffer van de dweil geworden daarnaast heb ik met de stofdoek en zwabber ook heel veel vuil verwijderd. Ik ben wel tevreden met het resultaat. Ik was sneller klaar dan ik verwacht had, daardoor kon ik vanmiddag nog even van het mooie weer genieten door een wandeling te maken. Vanavond heb ik nasi gegeten, dat omdat we dat bij gourmet dat altijd als bijgerecht eten, vandaar dat ik het nu als hoofdgerecht heb gegeten. Het was direct een goede mogelijkheid om te testen of de nasi lekker was. Dat was zo.

5-12-2016
Sinterklaas een drukke dag. Mijn zus, haar man en dochters en mijn zwager en zijn aanstaande kwamen hier gourmetten. Dat deden we altijd al bij mijn vader, sinds zijn overlijden doen we dat nog steeds op dezelfde plek, alleen is het nu dus bij mij. Vanmorgen eerst hard wezen lopen, daarna boodschappen wezen doen. Eerst bij Schmidt, in hun bijzondere schip in de Spaanse Polder, vis wezen halen. Vanmiddag om drie uur begonnen met het snijden en de andere voorbereidingen, rond vijf uur was ik daarmee klaar. Even na zessen kwamen mijn gasten, het was gezellig en ik heb lekker gegeten en de anderen volgens mij ook. Inmiddels zit ik naar “Met het oog op morgen” te luisteren en is Mientje, de afwasmachine, hard aan het werk.

6-12-2016
Vandaag eerst een beetje aan het opruimen geweest. De boel is weer schoon en wat in de afwasmachine stond heb ik weer in de kast gezet. Verder niet zoveel gedaan vandaag, alleen vanmiddag even naar buiten geweest om een pak yoghurt te kopen. Dat was de enige boodschap die ik nodig had. De komende dagen zal ik ook niet zoveel boodschappen hoeven doen, want mijn koelkast staat nog steeds flink vol.

7-12-2016
Ook vandaag heb ik mij tegoed gedaan aan de restanten van pakjesavond. Taaitaai, pepernoten, kruidnoten en chocoladeletter gesnoept en bij mijn lunch en diner voornamelijk restanten van de gourmet gegeten. Van die restanten zijn er nog zoveel dat ik dat ik nog flink wat dagen te eten heb. Andere restanten heb ik vandaag helemaal opgeruimd, ik heb een bezoek aan de glasbak gebracht en heb daar flink wat wijnflessen ingegooid. Wat mij opviel was dat er tegenwoordig een sticker op de container zit, met het verzoek om alleen tussen 8 en 20 uur er glas in te gooien. Een goede zaak, want het geeft een hoop lawaai, vervelend voor de omwonende als dat de hele nacht doorgaat.

8-12-2016
Niet veel gedaan vandaag, ik ben het derde deel van de Millennium trilogie aan het lezen en die is spannend. Ik vond het dus niet zo erg dat toen ik vanmorgen boodschappen aan het doen was merkte dat er een koude wind stond. Vanmiddag waren er wel flink zonnige perioden, maar de herinnering aan de koude wind was een goed excuus om vanmiddag niet naar buiten te gaan.

9-12-2016
Ik liep al met de gedachte rond om de laatste week van dit jaar verder te gaan met mijn wandeling langs de Seine. Gisterenavond werd dat ineens een stuk concreter, in “Met het oog op morgen” had men het over de smog in Parijs en daarbij kwam ter sprake dat je vanaf 1 januari een milieuvignet nodig heb voor die stad. Het is de vraag of ik er met mijn auto ervoor in aanmerking kom. Dus kan ik het stuk dat ik nog door Parijs wil lopen beter dit jaar nog doen. Vandaar dat ik nu het plan heb gemaakt om op Kerstavond bij Parijs aan te komen en op Kerstdag door die stad te wandelen. Daarna verder stroomopwaarts en ik verwacht dat ik dan ergens rond Driekoningen mijn wandeling voltooi. Daarna wil ik een paar dagen gaan skiĆ«n. Het meeste tijd heb ik vanmiddag besteed aan het op internet bekijken waar ik dat ga doen. Ik twijfel nog een beetje tussen de Alpen of de Vogezen.

Geen opmerkingen: