zaterdag 26 november 2016

20-11-2016 t/m 25-11-2016

20-11-2016
Een onstuimige dag vandaag. Op het journaal zag ik dat de harde wind hier en daar voor problemen gezorgd heeft. Als je zo hoog woon als ik, weet je dat de wind enkele tientallen meters boven de grond nog harder waait. Schade heb ik niet, maar ik hoorde op een gegeven moment wel wat lawaai op mijn balkon. Het bleek dat de wind mijn bloemengieter te pakken had. Ik gebruik dat ding eigenlijk nooit, het regent vaak genoeg, maar toch staat het op mijn balkon. Vanmiddag schoof hij over het balkon, ik geloof niet dat hij eraf had kunnen waaien, maar voor alle zekerheid heb ik hem toch maar even klem gezet tussen twee bloempotten.

21-11-2016
De storm is gelukkig weer gaan liggen. Vanmorgen lekker een klein uur gelopen, wel wat last gehad van de vervelende spier, maar niet zoveel. Verder heb ik vanmorgen boodschappen gedaan. Ik had brood, melk en groenten nodig en heb dat bij de Coop op de Oostzeedijk gehaald. Die winkel zit er nu zo'n beetje een jaar en is de dichtstbijzijnde supermarkt, maar tot op heden was ik er nog nooit geweest. Het is een klein pand waar ze inzitten, maar ze hebben toch een groot assortiment. Ik vind het best een mooie zaak, maar ik denk niet dat ik er veel ga komen, ik heb het idee dat ik voor mijn boodschappen meer betaalde dan wanneer ik dezelfde boodschappen bij Appie of Bas had gehaald.

22-11-2016
Ik had al een lange tijd een grote doos met karton staan. Op de website van de gemeente zag ik dat karton gewoon in de papiercontainer mag en die staat hier vlakbij op de hoek van de Willem Ruyslaan. Maar de doos was zo groot dat hij niet paste, ik zou hem langzaam leeg kunnen halen en in porties in de container kunnen gooien, maar dat vond ik een beetje veel werk. Vandaar dat ik vanmorgen naar het milieupark ben gereden, daar kon ik hem in één keer kwijt. Ik heb direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om een oude binnendeur die in mijn berging stond weg te gooien. Mijn plan was om op de terugweg nog even langs de garage te rijden om ze te laten kijken naar het sissen van mijn rempedaal, alleen toen ik onderweg naar het milieupark was hoorde ik geen gesis, dus had het weinig zin om naar de garage te gaan.

23-11-2016
Vanmorgen een half uurtje hardgelopen, daarna koffie gedronken en de krant zitten lezen. Toen ik hardliep was het op een paar druppels na droog, maar daarna werd het druilerig. Mijn plan om vandaag mijn ramen te wassen had ik al tot morgen uitgesteld, toen aan het eind van de middag ineens de zon doorbrak. Toen heb ik het alsnog maar gedaan, alleen begon het al donker te worden toen ik klaar was, dus het resultaat kan ik pas morgen zien.

24-11-2016
Toen ik vandaag de weersverwachting voor morgen hoorde, realiseerde ik me dat die nooit uit zou kunnen komen. Ze voorspelde namelijk dat er morgen meer zon zou zijn dan vandaag. Maar vandaag was het de hele dag zonnig, meer zon kan dus niet. In feite zal het hoe dan ook wat minder zijn, want de dagen worden nog steeds korter. Maar vandaag was het dus heerlijk weer, langs de rivier ben ik naar Delfshaven gewandeld en via de stad weer terug. Het was een heerlijke wandeling, ik had alleen geen handschoenen bij me en dat had toch wel handig geweest.

25-11-2016
Ik zat even gevangen vanmorgen. Ik was gaan hardlopen en toen ik bij de Erasmusbrug kwam zag ik dat er twee drijvende bokken lagen die op de brug aan het wachten waren. Ik was bang dat de brug open zou gaan voor ik aan de overkant was. Maar het leek goed te gaan, ik was net op het beweegbare gedeelte toen ik een bel hoorde, ik liep door en net voordat ik de slagboom aan de zuidzijde bereikte ging die naar beneden. Dus zat ik opgesloten, maar ik kon er gelukkig onderdoor kruipen. Vervolgens over Zuid gelopen en ik had het plan om via de Brienenoord weer terug te gaan. Ik was bang dat ik daar alsnog op de bokken moest wachten, maar ik was sneller. Toen ik weer aan de goede kant van de Maas was, passeerde ik ze toen ik op de Draaidijk liep

Geen opmerkingen: