zondag 13 november 2016

6-11-2016 t/m 12-11-2016

6-11-2016
Echt herfstweer vandaag. Zware regenbuien vanmorgen. Mijn plan om vanmorgen te gaan hardlopen in eerste instantie uitgesteld, maar rond 10 uur was het droog. Op wat spetters na was het de anderhalf uur die ik liep droog, Later toen ik boodschappen ging doen, waren er weer dreigende luchten en het begon te druppelen toen ik bij AH binnen ging. Onderweg naar huis was het weer droog. Tenslotte vertrok ik naar Delft omdat ik daar had afgesproken om te gaan eten. Ik twijfelde nog of in naar Blaak zou lopen, maar toen ik op het Oostplein was, begon het net weer te regenen. Dus heb ik vanaf daar de metro naar Schiedam genomen en daar overgestapt op de trein. Het was een snelle verbinding, net een half uur nadat ik vertrok was ik in Delft. Daar was het gezellig en ik heb lekker gegeten in Hussár.

7-11-2016
Ik heb weinig te melden over vandaag. Vanmorgen heb ik wat opgeruimd, maar nog niet alles en vanmiddag ben ik naar de bibliotheek geweest omdat ik twee dingen moest afdrukken. Soms denk ik erover om zelf weer een printer aan te schaffen, maar dan bedenk ik me dat ik in het verleden altijd problemen had dat iedere keer dat ik hem wou gebruiken de inkt was gaan klonteren en hij het niet deed. Naar de bibliotheek gaan en daar een paar afdrukjes maken is een stuk goedkoper dan iedere keer naar de winkel gaan om een nieuwe cartridge te kopen.

8-11-2016
Begin augustus, vlak voordat ik naar Gdansk vertrok, kreeg ik een kaartje in de bus dat Eneco de warmwatermeter wou vervangen. Toen lukte het niet om een afspraak te maken. Gisteren was er iemand aan de deur en die vroeg of het vandaag zou kunnen, dat kon. Hij zou tussen 8 en 10 komen, dus moest ik vroeg opstaan. Rond half negen was hij er. De installatie was niet zoveel werk, maar nog wel even spannend want in eerste instantie ging de hoofdkraan niet dicht. Maar na een nieuwe poging lukte dat wel en kon de meter vervangen worden.

9-11-2016
De onverwachte uitslag van de Amerikaanse verkiezingen was het nieuws waarmee ik vanmorgen wakker werd. Ik schrok daarvan zijn uitspraken tijdens de campagne deden mij vrezen voor de toekomst. Zijn speech vanmorgen stelde mij toch wat gerust, het moddergooien was over en hij had een heel verzoenende houding. Laten we maar hopen dat dat oprecht was. Iets heel anders is mijn hardlooptraining van vanmorgen. Ik had hem al wat uitgesteld omdat het in eerste instantie flink regende. Toen ik rond het middaguur toch nog vertrok voelde ik op de eerste meters de ik liep al pijn in een spier aan de voorkant van mijn linker bovenbeen. Daar heb ik al een paar weken last van, maar alleen tijdens het hardlopen en terwijl ik bezig was verdween de pijn meestal. Vandaag niet helemaal, de pijn werd wel minder, maar het hele uur dat ik gelopen heb voelde ik de spier. Tot nu toe had ik er alleen tijdens het hardlopen last van, maar vandaag had ik na afloop ook last als ik gewoon liep. Hopelijk is het morgen of in ieder geval vrijdag over, want dan ga ik met de Bob de Kuyper Funrun meedoen, een prestatieloop van 5 Km rond Woudestein, met de finish op de middenstip.

10-11-2016
Het wordt spannend morgen of ik kan hardlopen. Toen ik vanmorgen boodschappen ging doen voelde ik terwijl ik naar de Bas wandelde dat de spier waar ik gisteren met hardlopen last van had, nu ook wandelend zich liet voelen. Tot het eind van de middag was het vandaag mooi weer, het was droog, maar vanwege de pijn ben ik verder niet naar buiten geweest. Wat aan het opruimen geweest en vooral veel aan het lezen geweest, het boek waarmee ik bezig ben is nogal dik maar ook spannend.

11-11-2016
De pijn was nog steeds niet weg, dus vanochtend getwijfeld of ik wel mee zou doen met de Excelsior FunRun. Het was heerlijk weer vandaag en dat heeft eraan bijgedragen dat ik toch maar besloten heb te gaan lopen. Om kwart over zes 's avonds was het zonnetje er niet meer, maar het was blijkbaar nog wel helder, bij de start gaf de thermometer op het scorebord aan dat het 3 graden was. Het was de eerste keer dat ik op een kunstgrasveld liep, ik kan me best voorstellen dat het voor voetballers heel iets anders is dan echt gras. De stadionverlichting op Woudestein was aan en ik had me nooit eerder gerealiseerd hoe anders het moet zijn voor een voetballer dan om overdag te spelen. Maar ik was er dus om hard te lopen. De start ging goed, niet zoals afgelopen woensdag toen ik bij de eerste stappen direct een pijnscheut voelde. Wel had ik bij het lopen wat pijn en daardoor ging ik wat minder hard dan anders, 27 minuten over 5 Km. Het was een mooi parcours, dat me onder andere door de Lusthofstraat, langs mijn geboortehuis voerde. Na afloop zat de ongewillige spier mij wel wat in de weg, maar tijdens de borrel na afloop heb ik hem met wat glazen Jupiler verdoofd.

12-11-2016
Toen ik aan het eind van de ochtend buiten kwam om boodschappen te gaan doen, merkte ik goed dat het hardlopen van gisteren niet echt goed voor mijn geblesseerde spier is geweest. Ik had in eerste instantie echt moeite om te wandelen, later werd het gelukkig wat beter. Maar wel wat pijnlijk en ik vond het koud buiten, dus ben ik de rest van de dag niet meer buiten geweest.

Geen opmerkingen: