zondag 9 juni 2019

2-6-2019 t/m 8-6-2019


2-6-2019
De eerste tropische dag van het jaar, viel best mee. Veel gezweet vanmorgen tijdens het hardlopen, maar daarna was het best aangenaam op mijn balkon. Het was heet onder de zon, maar mijn zonnescherm hield die tegen en warmte die overbleef werd door de wind teniet gedaan. Die wind zorgde er wel voor dat mijn zonnescherm af en toe flink klapperde, dusdanig dat ik hem begin van de middag toch maar ingedraaid heb en vervangen heb door de luxaflex. Ik ben toen niet binnen gaan zitten, maar een wandelingetje gaan maken.

3-6-2019
De hittegolf was van erg korte duur. Gisterenavond was er korte maar hevige onweersbui en vanmorgen was het nog steeds grijs. Het was wel droog en vanmiddag heb ik zelfs af en toe de zon nog gezien. De temperatuur was een graad of 10 lager dan gisteren, dus wel lekker. Ik heb niet zoveel gedaan vandaag, alleen ben ik vanmiddag naar de bibliotheek geweest en op de terugweg daarvan heb een omweg genomen. Het was een lekkere wandeling.

4-6-2019
Ik wil op mijn verjaardag ergens gaan eten, maar ik weet alleen nog niet waar. Ik heb de afgelopen dagen al een paar restaurants bekeken, maar bedacht me dat het volgende week best wel eens mooi weer zou kunnen zijn en dan is het lekker om ergens op een terras te kunnen zitten. Toen bedacht ik me dat The Boat House aan de Kralingse Plas misschien wel een mooie locatie zou zijn. Ik ben er vanmiddag naartoe gewandeld, dat had nog wat voeten in de aarde, want ze zijn daar bezig met de opbouw van een festival dat er komend weekend plaatsvindt. Toen ik er eenmaal was bleek dat ze alleen voor de lunch als gewoon restaurant open zijn, ‘s avonds alleen voor events, dus dat is geen optie. Thuisgekomen ben ik nog even op internet gaan kijken en heb twee alternatieven gevonden, de een is ook aan de Plas en met een mooi terras en de ander is daar vlakbij, heeft geen terras, maar naar wat ik gehoord heb wel heel lekker eten. Ik heb besloten om morgen de uitnodiging te versturen, nog zonder locatie, die bepaal ik pas als ik de weersverwachting weet.

5-6-2019
Op het journaal zag ik de gevolgen van het noodweer van gisteren. In het oosten van het land waren er veel omgewaaide bomen zelfs ergens door een windhoos. Hier viel het dan erg mee, een flinke bui, maar wel heel veel onweer. Dusdanig veel bliksem dat de hemel bijna constant verlicht was. Vanmorgen regende het nog, maar ook dat hield op, de rest van de dag was het droog. Vanavond is het weer gaan onweren, veel minder flitsen dan gisteren, maar wel hele grote, soms is meer dan 90 graden van de horizon verlicht. Toen ik dit begon te schrijven hing het blijkbaar nog boven zee, het was droog en ik hoorde geen gedonder. Inmiddels is het dichterbij gekomen, het is gaan regenen en de flitsen worden na een paar seconden gevolgd door een klap. Onweer blijft een mooi gezicht als je hoog woont.

6-6-2019
Zojuist naar de voetbalwedstrijd tussen Nederland en Engeland zitten kijken. Het was een spannende wedstrijd, die in de verlenging in Nederlands voordeel werd beslist. Dus ga ik zondagavond weer voetbal kijken. Eerder vanavond heb ik ook met veel plezier TV zitten kijken. Bij M was een interview met Sam Bertens die tot voor kort Sarah heette, de zangeres van K’s Choice. Toevallig had ik hem afgelopen zondag ook geïnterviewd zien worden, toen bij de top 50 van de meest memorabele momenten van Pink Pop het nummer “I’m not an addict” langskwam waarbij Skin van Skunk Anansie met haar, toen nog, meezong.

7-6-2019
Het is vandaag een feestdag in China. Dat werd ook in Rotterdam gevierd, in de Leuvehaven werden vanmiddag drakenbootraces gehouden. Dat leek mij leuk om even te gaan kijken. Alleen de blauwe lucht van vanmorgen was na de lunch vervangen door een bewolkte. Die bewolking werd steeds donkerder en voor het eind van de middag was er noodweer voorspeld, code oranje zelfs. Dus ben ik maar thuis gebleven. Het noodweer viel uiteindelijk erg mee, wat wind en een regenbuitje. Maar de Chinezen hebben blijkbaar gedacht dat als Mohammed niet naar de berg komt de berg maar naar Mohammed moet komen, want terwijl ik naar M zat te kijken, hoorde ik getrommel en kwamen twee drakenboten hier langsvaren (en even later weer terug, want deze tak van de haven loopt dood).

8-6-2019
Wat een wind vandaag. Vanmorgen vertrok ik om anderhalf uur te gaan hardlopen, maar het was zo onaangenaam dat ik na een paar minuten al besloot om het vandaag op 50 minuten te houden. Via de Erasmus- en Koninginnenbrug ben ik op het Noordereiland gekomen, dat heb ik helemaal rondgelopen. Daar kwam ik borden tegen waaruit ik kon opmaken dat de Roparun daar maandag langs gaat komen. Niet handig als ik dan daar ook langs wil lopen, want er kunnen wegen afgesloten zijn. Daar liep ik over te denken toen ik op de Willemsbrug liep. Inmiddels waaide het nog wel, maar was het niet meer zo onaangenaam als eerder, dus besloot ik terug te gaan naar mijn oorspronkelijke plan om vandaag 90 minuten te lopen. Op de Maasboulevard ben ik niet linksaf richting huis geslagen, maar verder gelopen richting De Esch en heb ik daar nog een rondje gelopen. Op de Maasboulevard was aan de afgewaaide takken al te zien dat het aardig gespookt had, maar daar viel het nog mee in vergelijking met de Nieuwe Plantage, daar lagen afgewaaide takken die wel 5 keer zo groot waren. Gelukkig hadden ze geen schade veroorzaakt.

Geen opmerkingen: