zondag 10 maart 2019

3-3-2019 t/m 9-3-2019


3-3-2019
Toen ik vanmorgen wakker werd hoorde ik al dat er regendruppels op de brandtrap vielen. De regen bleef vallen, de hele ochtend en ook een groot deel van de middag. Toen het aan het eind van de middag droog werd, had ik al besloten dat ik de hele dag binnen zou blijven, ik achtte het risico groot dat, als ik een wandeling zou gaan maken, het tijdens die wandeling weer zou gaan regenen.

4-3-2019
Net als gisteren kon ik toen ik vanmorgen toen ik wakker werd horen wat voor weer het was. Het was nu niet zozeer de regen, maar de wind die voor lawaai zorgde. Toch was het niet droog, ook niet toen ik anderhalf uur later de deur uitging om hard te lopen. Maar tijdens het uur dat ik gelopen heb werd het droog en ik heb zelfs de zon nog even gezien. Vanmiddag heb ik die nog veel meer gezien, aanleiding om een flinke wandeling te maken. Toen ik in Prinsenland over de brug liep werd de harde wind mooi geïllustreerd door de golven die op het meer daaronder stonden.

5-3-2019
Half januari verbaasde ik mij erover dat er aan de Boompjes een ferry lag die volgens mij tussen Wenen en Bratislava hoort te pendelen. Nu is mijn verbazing nog groter, in de haven bij mij voor de deur, het Boerengat, liggen er nu twee van die schepen.
Iets heel anders is dat ik vandaag het digitaliseren van mijn cassettebandjes voltooid heb. In december ben ik daarmee begonnen. Alle bandjes heb ik opgenomen, daarna met een geluidseditor de ruis voor en na de muziek eraf geknipt en tenslotte het resultaat beluisterd.

6-3-2019
Hard wezen lopen, boodschappen gedaan en naar de bibliotheek geweest, ik heb een drukke dag gehad. Maar heb over deze regenachtige dag eigenlijk niets te melden.

7-3-2019
Ondanks een harde wind, is het best een mooie dag geweest. Overdag scheen grotendeels de zon, wel ben ik tijdens mijn wandeling vanmiddag een regenbui tegengekomen. Het was een felle bui, maar binnen een paar minuten was het weer droog. Mijn wandeling ging vandaag langs de rivier, waar ik een foto van maken van het bijzondere tafereel aan de Wilhelminapier, heel regelmatig liggen daar cruiseschepen, maar twee tegelijk is uitzonderlijk.

8-3-2019
het is twee maanden geleden dat ik naar Zaltbommel geweest ben voor de begrafenis van de vader van een vriend van mij. Vandaag was bijna een kopie van die dag, nu was, onverwacht, zijn moeder overleden. De vorige keer was het een regenachtige dag, maar net op het moment dat we op de begraafplaats waren om de ceremonie af te sluiten, was het droog en brak de zon door. Vandaag was het overdag droog, maar in de loop van de middag werd het steeds bewolkter. Ten noorden en ten zuiden was het volledig bewolkt, maar boven Zaltbommel lag nog een strook blauwe lucht, dus de zon scheen op de begraafplaats. Blijkbaar wordt het weer toch op één of andere manier van bovenaf gestuurd.

9-3-2019
Vanmorgen anderhalf uur lekker hardgelopen, het was droog, maar er stond een harde wind. Verder vandaag niet meer buiten geweest, want die wind werd vanmiddag nog harder en het droog bleek het ook niet, er viel zelfs nog een hagelbui. Het kwam wel goed uit dat ik binnen bleef, ik ben met een nieuw boek begonnen. Het laatste deel van Harry Potter. Dit is het eerste deel dat ik in het Nederlands lees, de eerste zes heb ik in het Engels gelezen. Het is wel even wennen, want heel wat namen en termen zijn in het Nederlands anders dan in het origineel.

Geen opmerkingen: