donderdag 16 februari 2017

8-2-2017 t/m 15-2-2017

8-2-2017
De tijd vliegt. Met veel plezier lees ik iedere veertien dagen “De oud Rotterdammer” een gratis krant over de geschiedenis van deze stad en haar bewoners. Ik was ervan overtuigd dat afgelopen dinsdag de laatste aflevering was verschenen dus was ik er gisteren niet op uit gegaan om een nieuwe te halen. Mijn ervaring is dat ik er snel bij moet zijn, want de voorraad is snel uitgeput. Vanmorgen was ik in de bibliotheek en daar lag een nieuwe editie, terwijl ik dacht dat ik vorige week de laatste gehaald had. Dat bleek dus twee weken geleden te zijn.

9-2-2017
Vanmorgen een half uurtje wezen hardlopen, verder ben ik vandaag niet buiten geweest. Ik ben bezig geweest met opruimen, niet van mijn huis, maar van mijn elektronische postbus. Dat was een paar jaar geleden dat ik dat gedaan had, dus waren het er heel wat. De grenzen die Google aan de omvang van mijn mailbox stelt waren nog lang niet in zicht, maar toch vond ik het wel verstandig om eens een grote schoonmaak te houden.

10-2-2017
Blijkbaar is iemand mij voor geweest, na vanmorgen wat reviews op internet gelezen te hebben hakte ik de knoop door om mijn wintersport te boeken in een pension in Hippach in het Zillertal. Maar het pension bleek niet meer beschikbaar in de week waarin in wou. Omdat het heel erg goedkoop was, dacht ik even dat het een lokkertje was geweest waarvan ze met cookies stuuren dat je het alleen ziet als je de eerste keer op de website komt. Dus ben ik vanmiddag naar de bibliotheek gegaan en heb het daar nog een keer geprobeerd. Ook toen was de kamer niet meer beschikbaar. Wel heb ik wat anders gevonden, een appartement in Brixen, maar daar heb ik de knoop nog niet over doorgehakt. Het is trouwens echt weer om aan wintersport te denken, toen ik onderweg naar de bieb was viel er wat motsneeuw, maar zo weinig dat het niet bleef liggen maar de straat ook niet nat werd. Nadat de duisternis is ingevallen is het blijkbaar even echt gaan sneeuwen, want toen ik vanavond rond een uur of zeven even naar buiten keek bleek alles ineens wit te zijn.

11-2-2017
Vanmorgen de knoop doorgehakt. Eerst nog even op internet gezocht, maar niets beters dan gisteren gevonden, dus heb ik de reis naar Brixen geboekt. Het duurt nog ruim een maand voordat ik vertrek, ik heb er zin in. Waar ik ook zin in had was om te gaan hardlopen vanmorgen, maar de sneeuw die gisterenavond was gevallen zorgde ervoor dat ik het toch niet zo verstandig vond. Aan het eind van de middag was veel van de sneeuw gesmolten, dus ben ik alsnog gaan lopen. Ik moest wel een beetje een aangepaste route lopen, want de wegen en fietspaden waren schoon, maar op de trottoirs lagen nog veel sneeuwresten, dus die waren glad. Zonder problemen heb ik precies de anderhalf uur gelopen die ik op het programma had staan.

12-2-2017
Opnieuw begon de dag ineen witte wereld. Wel was de temperatuur hoger dan gisteren, dus veel van de sneeuw was rond het middaguur al weggesmolten. Vanmiddag zelfs nog af en toe het zonnetje gezien en daarvan heb ik geprofiteerd door een flinke wandeling te maken.

13-2-2017
Een heerlijk zonnige dag vandaag. Toen ik aan het eind van de ochtend een krant ging halen, viel alleen de temperatuur me wat tegen. Maar binnen achter het glas was het lekker en het werd steeds lekkerder. Het gaf me wel een dillema, want ik wou aan het eind van de middag een uurtje gaan hardlopen en moest ik me nu warm aankleden of niet. In eerste instantie was ik dat wel van plan, maar op het laatste moment heb ik toch besloten om mijn handschoenen, muts en extra trainingsjack thuis te laten. Dat was een goed besluit, want ondanks dat ik over mijn T-shirt slechts een dun jack aanhad, heb ik toch aardig lopen zweten.

14-2-2017
Opnieuw een heerlijk zonnige dag. Vandaag heb ik ervan geprofiteerd door een wandeling te maken. Na de lunch ben ik vertrokken en pas aan het eind van de middag was ik weer thuis. Het was een goede training voor morgen, want dan ben ik van plan om de hele dag te gaan wandelen.

15-2-2017
Ik ben een beetje moe. Niet zo gek ook, want ik heb de hele dag gelopen. Net als 2 weken geleden ben ik naar Hoek van Holland geweest. Nu niet met de trein maar met de auto. Vanaf de parkeerplaats ben ik gaan wandelen richting het noorden. Toen ik bij Kijkduin was heb ik getwijfeld of ik om zou draaien, maar besloten toch nog een stukje verder te gaan. Achteraf een heel goed besluit, want toen ik in de haven van Scheveningen mijn boterhammetjes zat te eten had ik zicht op een zeehond die een strandje als rustplaats had uitgekozen. Leuk om te zien. Daarna weer terug gewandeld, eerst een stuk door de duinen en het laatste stukje weer over het strand. Na ruim zesenhalf uur was ik weer bij mijn auto terug. Maar toen had ik nog niet genoeg gelopen. Na een kopje koffie heb ik mijn hardloopkleding aangetrokken en daarna ben ik nog een stuk gaan hardlopen.

Geen opmerkingen: