zondag 14 april 2019

7-4-2019 t/m 13-4-2019


7-4-2019
Een mooie dag vandaag voor de marathon. Eerst vanmorgen de wedstrijd op TV bekeken. Leuk om te zien dat live beelden uit de helikopter werden vertoond terwijl ik hem zag vliegen. Grappig was het om te zien dat op de beelden leek dat hij vlak boven de Erasmusburg vloog, terwijl hij in werkelijkheid een kilometer oostelijker vloog. Nadat ik gezien had dat er een nieuw parcours en Nederlands record was gelopen, ben ik naar Crooswijk gelopen om bij Café Okee de andere lopers aan te moedigen. Het was gezellig. Thuisgekomen heb ik eerst Studio Sport en het nieuws bekeken en daarna het verslag van de marathon op RTV Rijnmond. Het mooiste van dat verslag is altijd de laatste lopert, maar dit jaar was het helemaal uniek, nog nooit eerder heb ik gezien dat die titel met een eindsprint werd beslist. Het ging tussen Henry een Amerikaan die vrij constant een tempo van een kilometer of 7 liep en Esther, die zich vorige week had ingeschreven en ongetraind de marathon liep voor haar zieke vriendin. Rond de 40 Km leek het dat Henry door de bezemwagen werd ingehaald, maar hij bleef stug doorlopen. Vlak achter elkaar draaide ze de Coolsingel op. De verslaggever had een probleem, want hij had Ester als laatste lopert uitgeroepen en die liep net een paar meter voor Henry. Maar die laatst loste het op door een eindsprint in te zetten en net voor Ester te finishen.

8-4-2019
Weer een heerlijke lentedag vandaag. Ik ben de hele middag aan het wandelen geweest. Mijn wandeling bracht mij bij het Dakpark in het Vierhavengebied. Vanwege een konijnenplaag daar hebben ze er geurpalen neergezet die leeuwengeur verspreiden. Ik geloof niet dat het echt werkt, want ik zag nog flink wat konijnen rondhuppelen.

9-4-2019
Toen ik vanmorgen op mijn balkon zat ergerde ik me aan het mos en gras dat er op groeide. De beste remedie tegen ergernis is actie, dus heb ik direct al het groen weggehaald. Om te voorkomen dat het snel weer terug zal groeien heb ik de tegels met schoonmaakazijn besproeid, dus eigenlijk heb ik even net gedaan of we nog zure regen hebben.

10-4-2019
Het was ruim vier weken geleden dat ik voor het laatst mijn auto gebruikt had, dus hoog tijd voor een ritje. Ik ben naar het winkelcentrum in Prinsenland gereden om daar boodschappen te doen en vooral wat zware dingen te kopen. Een tweede reden om naar dat winkelcentrum te gaan was de bandenpomp die op de parkeerplaats staat. Ik heb mijn bandenspanning gecontroleerd en dat bleek hard nodig te zijn, want al mijn banden zaten ruim onder wat ze moesten zijn.

11-4-2019
Een tijdje terug was ik op een kampeerbeurs die Vervat, de kampeerzaak op de Stadionweg organiseerde. Daar zag ik toen een transformator die 230 volt omzet naar 12 volt. Ik heb er toen mee in mijn handen gestaan omdat het me wel handig leek om mijn koelbox aan te kunnen sluiten op het lichtnet. Toen niet gekocht, maar achteraf bedacht dat het toch wel handig zou zijn. Vanmorgen op het internet bekeken of het zou werken en dat was zou, het vermogen was ruim voldoende voor mijn koelbox. In Google zag ik ook dat ik hem in Schijndel kon kopen voor 2 tientjes en dat was precies de prijs die ik mij herinnerde van op de Stadionweg. Dus ben ik daar vanmiddag heen gewandeld. Maar ik ben met lege handen de zaak weer uitgelopen, want of mijn herinnering was niet goed of ze hebben de prijs met een tientje verhoogd, want ze vroegen er 3 tientjes voor. Over twee weken ga ik naar het zuiden en dan maak ik maar even een omweg via Schijndel.

12-4-2019
Groot feest vandaag, want het is precies 60 jaar geleden dat mijn zus werd geboren. Vanavond viert ze het. Vanmorgen heb ik me vooral beziggehouden met hardlopen. Ter voorbereiding op de wintersport heb ik me voorgenomen om twee keer extra te lopen, zodat ik het met een goed gevoel dan ruim een week achterwege kan laten. Vandaag was die eerste extra keer, ik heb er direct anderhalf uur van gemaakt. Vanmiddag nog even de stad ingewandeld, bij Media Markt gekeken of ze daar de transformator hadden waar ik gisteren over schreef, maar die vond ik daar niet.

13-4-2019
Het was een gezellig feestje gisterenavond toen mijn zus haar zestigste verjaardag vierde. Het was half drie toen ik thuis was, vanmorgen dus maar een beetje uitgeslapen. Verder er een rustige dag van gemaakt. Vanmorgen boodschappen gedaan en mijn huis schoongemaakt. Vanmiddag ben ik een wandeling gaan maken, maar het werd een kort blokje om de haven hiervoor. Het plan was een langere wandeling, maar de grijze luchten waren een reden voor mij om weer snel naar huis te gaan. Dat was maar goed ook, want niet veel later vielen er winterse buien.

Geen opmerkingen: