zondag 18 februari 2018

11-2-2018 t/m 17-2-2018


11-2-2018
Hardgelopen en boodschappen gedaan en verder zitten lezen. Onder andere een boek van Belcampo uitgelezen. Toen ik nog boeken voor mijn lijst moest lezen was dat een van mijn favorieten. Dat was terecht, want ook al had ik meer dan 30 jaar niets van deze schrijver gelezen, ik genoot direct weer van deze magisch realistische verhalen.

12-2-2018
Vanmorgen even een krant wezen halen en vanmiddag naar de bibliotheek geweest. Verder van de Olympische Spelen genoten. Zelf vandaag niet sportief bezig geweest, maar op 8 april a.s. ga ik dat wel doen. Vandaag heb ik me namelijk ingeschreven voor de kwart marathon die tijdens de marathon van Rotterdam wordt gehouden.

13-2-2018
Het blijft handig dat ik op mijn telefoon kan kijken wat de buitentemperatuur is. Toen ik vanmorgen om half 10 wou gaan hardlopen zag het er door het zonnige weer er warm uit, maar mijn telefoon gaf aan dat het 1 graad was maar de gevoelstemperatuur -6. Dus toch maar een extra laag kleding en handschoenen aangetrokken en mijn muts opgezet. Ik heb lekker gelopen en het niet koud gehad. Ik ben trouwens niet de enige die denkt dat met het zonnige weer de winter achter de rug is, want bij het hertenkamp kwam ik een paar ooievaars tegen en die had ik sinds de herfst niet meer gezien.

14-2-2018
Vandaag weer zo'n heerlijk zonnige dag, maar ik heb geleerd van de afgelopen dagen en er vooral van achter glas van genoten, want er stond nog steeds een kille wind. Vanmiddag toch even naar buiten gegaan en een stukje gewandeld. Langs een paar bouwplaatsen gelopen, eerst lang het ABN-Amro kantoor. Ze zijn daar bezig met sloopwerkzaamheden om plaats te maken om het oudste gedeelte ervan om te bouwen tot een winkelcentrum. Verder ben ik langs Boymans gelopen waar men het collectiegebouw aan het bouwen is en ook nog langs de boompjes waar ze een kantoorgebouw aan het slopen zijn.

15-2-2018
Voor het eerst tijdens deze Olympische Spelen heb ik een onderdeel live zitten kijken. Ik had de verwachting dat de 10 Km schaatsen wel eens spannend kon worden. Ik heb de TV aangezet toen Jorrit Bergsma aan het schaatsen was en een Olympisch record reed. Daarna was Ted-Jan Bloemen aan de beurt en die deed hetzelfde. Spannend dus en ik verwacht dat het spannend zou blijven omdat in de volgende en laatste rit Sven Kramer aan de start kwam. Helaas kon hij zijn favorietenrol niet waarmaken.

16-2-2018
Ik ben van plan om tijdens mijn volgende reis met de Baatbus veel te gaan fietsen. Dan is het wel handig om wat kilometers in de benen te hebben. Nu was het vandaag een prachtige dag, zonnig en weinig wind, dus ideaal om te fietsen. Daarom ben ik vanmiddag naar Gouda heen en weer geweest. Een mooie tocht. Onderweg veel tekenen gezien dat de lente nadert, bloeiende sneeuwklokjes en krokussen en opnieuw ooievaars. Ditmaal langs de 's Gravenweg waar een paar luid klepperend op een nest zaten, blijkbaar bespraken ze de renovatiewerkzaamheden. Gisterenavond thuis ook een teken van de lente gezien, voor mijn raam zag ik een vleermuis rondfladderen.

17-2-2018
Gelukkig Nieuwjaar! Het lijkt een beetje laat, maar ik ben vandaag naar de Kruiskade geweest waar het Chinees Nieuwjaar uitbundig gevierd werd. Er werd afscheid genomen van het jaar van de Haan, een heugelijk jaar want Foppe is met het Nederlands elftal wereldkampioen geworden. Nu begint het jaar van de Hond, dus ik ben benieuwd waar Maurice ons dit jaar mee gaat verrassen.

Geen opmerkingen: