zondag 28 mei 2017

21-5-2017 t/m 27-5-2017

21-5-2017
Lekker weer vandaag, in eerste instantie heb ik er niet van geprofiteerd want ik heb wat schoongemaakt en de was gedaan. Maar vanmiddag ben ik een stuk gaan fietsen. Twee keer onder de tunnel door geweest, eerst de Benelux en op de terugweg de Maastunnel. Tussen haakjes, het is een Rotterdamse uitdrukking dat je onder de tunnel doorgaat en niet door de tunnel de rivier onderdoor gaat. Bijzonder tijdens mijn fietstochtje was dat ik in een wijk van Rotterdam ben geweest waar ik nog nooit eerder geweest was, Heijplaat. Nooit geweten dat het ook een woonwijk was, best wel bijzonder zo'n woonwijk die omgeven wordt door havenggebied.

22-5-2017
Net als gisteren heb ik ook vandaag weer een flink end gefietst. Het was een sportieve dag, vanmorgen eerst 54 minuten hardgelopen, dezelfde route als vorige week donderdag en nu 4 minuten sneller. Vanmiddag op de fiets gestapt en ben ik de Algerabrug over gereden. Ik vroeg mij af of de stormvloedkering daar eigenlijk nog wel zin heeft, het was de eerste van de Deltawerken die na de watersnoodramp gereed kwam, maar inmiddels ligt verderop op de Nieuwe Waterweg de Maaslandkering. Als die dicht is wordt het hier op de IJssel volgens mij nooit meer hoog water. Toen ik een tijdje door de Krimpenerwaard reed, besloot ik om via Stolwijk en Gouda terug te gaan. Het was een mooie tocht.

23-5-2017
Er zijn van die dingen die ik steeds maar blijf uitstellen, zoals het schoonmaken van mijn camper. Het is al meer dan vier maanden geleden dat ik van mijn laatste reis thuiskwam, dus het werd nu wel hoog tijd. Vandaag begonnen, ik heb mijn kooktoestel schoon geboend, hij is weer van blinkend aluminium en niet bruin met zwarte vlekken van het ingebrande vet. Ook het plafond en de kastjes heb ik gereinigd. Nu de vloer nog, maar dat is voor een volgende keer. Vanmiddag een wandeling gemaakt, eerst wou ik richting de stad gaan, maar snel ben ik afgeslagen en heb een rondje rond de plas gelopen. Daar werd mijn aandacht getrokken door een grote hijskraan die ik zag staan. Bij het monument voor het eerste meerdaagse popfestival dat daar in 1970 werd gehouden, was de kraan bezig pontons in het water te leggen. Ik heb geen idee waarvoor.

24-5-2017
Vanmorgen zag ik het wat somber in, maar in de loop van de ochtend werd het toch een heerlijk zonnige dag. Vanmiddag een wandelingetje gemaakt en een bezoekje aan de bibliotheek gebracht. Vanavond naar De Kuip gefietst waar ik de 5 Km van de Funrun heb gelopen. Lekker gelopen en heel bijzonder om door de spelerstunnel te lopen. Wat mij alleen een beetje tegenviel was dat ik na de tunnel op kunstgras uitkwam. Vandaag was nog in het nieuws dat het grasveld opnieuw als beste van de eredivisie is gekozen, maar dat geldt blijkbaar alleen voor het deel binnen de lijnen en daar mocht je niet komen. Toch was het wel indrukwekkend om door De Kuip te lopen.

25-5-2017
Nadat ik vorige week van Scheveningen naar Noordwijk was gewandeld, ben ik vandaag verder gegaan met mijn wandeling langs de kust, maar nu de andere kant op. Daar was ik een paar maanden geleden tot de Haringvlietdam gekomen, dus daar ben ik vanmorgen naartoe gereden. Nadat ik mijn auto neergezet had en een kop koffie had gedronken ben ik gaan wandelen. De dam over en toen ik op Goeree was, ben ik zoveel mogelijk langs de kust gaan wandelen. In eerste instantie lukte dat niet, de slikken en duinen waar ik langs kwam waren een ontoegankelijk natuurgebied. Pas vlak voor Ouddorp kon ik het strand op, wel een heel mooi breed strand. Het was ook een rustig strand, alleen bij de strandopgangen was het wat drukker. Het strand ben ik blijven volgen tot ik bij de Brouwersdam was. Toen binnendoor weer terug naar Voorne, ik had acht uur gewandeld toen ik bij mijn auto terug was, dus ik schat dat ik zo'n 40 Km gewandeld heb.

26-5-2017
De lente kwam maar moeilijk op gang dit jaar. Het bleef steeds maar koud. Nu lijkt het ineens hoog zomer te zijn. Deze broeierige dag wou ik, na mijn wandeling van gisteren, niet veel doen. Voordat ik vanmorgen op mijn balkon ging zitten heb ik eerst met de bezem die daar ligt wat groene aanslag op de tegels weg geboend. Blijkbaar is het niet zo goed om die bezem buiten te laten liggen, want net nadat ik begon brak de steel doormidden. Gelukkig was er nog voldoende van de steel over om mijn werk af te maken. Daarna ben ik op het balkon gaan zitten, het werd steeds warmer. Na de lunch heb ik besloten om toch nog maar een stukje te gaan wandelen. Mijn idee dat het langs de rivier wat koeler zou zijn, bleek juist te zijn. Tot de Veerhaven ben ik langs het water gewandeld, terwijl de wind die daaroverheen blies voor wat verkoeling zorgde. Terug ben ik binnendoor gegaan en toen had ik wel weer last van de warmte.

27-5-2017
Ik was bang dat het erg warm zou zijn toen ik vanmorgen ging hardlopen. Het viel, zeker in eerste instantie, erg mee. Ik begon langs de Maasboulevard en volgde de rivier tot aan de Algerabrug, ik liep tegen de wind in en die zorgde voor verkoeling. Op de terugweg toen ik over de 's Gravenweg liep, had ik de wind in de rug en was het wel wat warmer, maar het ging best wel. Thuisgekomen op mijn balkon koffie gaan drinken. Tot een uur of 1, want toen werd het daar te warm en was het lekkerder om gewoon binnen op de bank te zitten.

Geen opmerkingen: