vrijdag 6 maart 2015

4-3-2015 t/m 5-3-2015

4-3-2015
Vandaag mijn volgende wintersport geboekt. Het duurt nog even, maar het is nog wel dit seizoen. Ik had bijna geschreven deze winter, maar dat zou onjuist zijn, want op 18 april is midden in de lente. Toch verwacht ik dat in het Zweedse Åre er dan nog volop sneeuw ligt.
Wat ik ook had willen boeken was een overtocht naar Zweden. Ik had de ferry tussen Frederikshaven en Göthenburg uitgekozen. Ik had dat op de website van Stena opgezocht, als je die via de website van de ANWB benader, kreeg je altijd 10% korting. Dus ik naar de ANWB, daar nog wat andere dingen gedaan voordat ik erachter kwam dat de kortingsregeling er niet meer is. Een uurtje later kwam ik weer terug op de site van Stena om te boeken. Toen bleek dat het ineens 20 euro duurder was, dus toen toch maar niet geboekt, want voor zo'n bedrag kan ik ook over de bruggen gaan, hoef dan niets te boeken en heb dan ook geen stress dat ik de boot kan missen.

5-3-2015
Met een huiskamerantenne digitale TV uit de ether plukken werkt uitstekend, ik weliswaar slechts 4 zenders (de publieke; 1, 2, 3 en TV Rijnmond), maar daar heb ik meer dan zat aan. Problematischer is het met FM-radio. Meestal luister ik naar NPO 1 en 2, maar daar heb ik regelmatig wat storing op. Vanmiddag gekeken naar den DAB+ radio, maar die vind ik toch nog wat te prijzig. Dus dat moet nog maar even wachten, ik blijf voorlopig maar even met de antennedraad in de weer.
Weer thuis vond ik in mijn brievenbus een schrijven van de uitvoerder van de bouwwerkzaamheden hiernaast. Hij maakte excuses voor de overlast als gevolg van het zagen. De betreffende werkzaamheden zijn stilgelegd tot er betere afscherming is. Ze komen binnenkort de ramen en balkons schoonmaken. Ik mag zelfs op hun kosten mijn auto laten wassen, maar dat ga ik niet doen, want ik was hem nooit.



Geen opmerkingen: