zondag 22 maart 2015

17-3-2015 t/m 21-3-2015

17-3-2015
Vandaag was het een echte lentedag, zelfs in de zomer zou een dag als deze niet misstaan. Reden voor mij om vanmiddag even een stukje om te lopen, zodat ik bij de ijssalon op de Meent een koele versnapering kon kopen. Ik had begrepen dat deze zaak momenteel als beste van Rotterdam wordt beschouwd. Het viel mij daardoor een beetje tegen, ik had twee bolletjes, citroen en mango, ze smaakte beide uitstekend, maar zeker niet spectaculair goed. Daarbij vond ik 2,40 voor een hoorntje met twee bolletjes flink aan de prijs.

18-3-2015
Sinds mijn vader gepensioneerd was is hij als hobby om aandeelhoudersvergaderingen te bezoeken. Het laatste jaar voor zijn overlijden was het wat minder, maar eerdere jaren had had hij rond deze tijd van het jaar een hele drukke agenda met vergaderingen die hij bezocht, soms zelfs twee op een dag. Vandaag ben ik even in zijn voetsporen getreden. Ik heb de vergadering van Sligro Food Group geweest. Wat mij opviel was de opkomst bij deze vergadering, 91,3% van de aandelen was vertegenwoordigd. Dat is inclusief de 0,00325% van mijn aandelen. De vergadering was interessant, tenminste wat de presentaties betreft. Alleen was het jammer dat het wat saai werd op het moment dat de zaal in de gelegenheid werd gesteld vragen te stellen. Een aantal mensen hoort zichzelf graag praten, wat resulteerde in vragen waarvan ze het antwoord zelf hadden kunnen lezen in het jaarverslag. Daarna een zeer smakelijke lunch en kreeg ik tenslotte als cadeautje nog een jubileumtaart mee. Het was een leuke dag, maar ik ga de hobby van mijn vader niet overnemen, ik zal het voorlopig bij deze ene vergadering houden.

19-3-2015
De verkiezingen zijn weer achter de rug. Ik heb gestemd, maar voornamelijk vanwege de Eerste Kamer. Toen ik er toch was heb ik ook het stembiljet voor het waterschap ingevuld, dat kon ik alleen maar doen omdat ik vooraf de stemwijzer had ingevuld.
Voorlopig is het duw weer vier jaar zo dat je nauwelijks of nooit wat van de provincie en het waterschap hoor. Alleen de paar weken voor de verkiezingen ze gaan vertellen waarom deze bestuurslichamen zo belangrijk zijn en wat ze allemaal niet doen. Mij hebben ze er niet mee overtuigd, volgens mij kunnen die taken net zo goed door regionaal met elkaar samenwerkende gemeentes gedaan worden.

20-3-2015
De zonsverduistering zou hier 83% zijn, maar het was zelfs 100%. De bewolking zorgde ervoor dat ook de 17% van de zon die niet door de maan bedekt werd, onzichtbaar was. Het enige dat ik ervan gemerkt heb ik dat het een 20 minuten lang beduidend minder licht was,ongeveer zoals je dat hebt als er een zware regenbui aankomt.
Iets heel anders. De sloopwerkzaamheden hiernaast beginnen langzaam in bouwen over te gaan. De hele week zijn ze al bezig om aan de voorkant een steiger te bouwen, vandaag zijn ze bijna tot mijn verdieping gekomen. Ik heb een idee dat de steiger voor storing op de FM zorgt, vandaag waren Radio 1 en 2 aan de voorkant van mijn huis nauwelijks te ontvangen. De komende week is dat niet zo erg, want ik ga naar de zwarte lijst op Radio 6 luisteren. Die zender zit alleen digitaal in de ether en moet ik er daarom met mijn TV uitpikken (een DAB+ radio heb ik nog niet).

21-3-2015
Even een kort stukje, want het is al laat. Een tante van mij wordt volgende week 80 en dat vierde ze vanmiddag. Met mijn zus ben ik daar geweest, het was gezellig, veel familie gezien die ik lang niet gesproken had. Op de terugweg mijn zus bij de Ziggo-dome afgezet, zij ging met haar dochters naar een concert van The Script. Ik heb daar in de buurt wat rondgewandeld en bij een Chinees een hapje gegeten. Het was lang geleden dat ik haaienvinnensoep at. Daarna de dames weer opgepikt nu, iets voor enen ben ik thuis.

Geen opmerkingen: